Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Egomaniacul Frâncu şi “joaca pe Facebook” (I)

• “Pe site-ul ăsta nu comentează idioţii”

La unii concetăţeni de-ai noştri, nu ne mai surprinde nimic. Indiferent de câtă carte ştiu, de domeniul în care activează şi la ce se pricep mai bine pe lumea asta, ei se bagă în seamă, peste tot, dând note la mers subiecţilor întâlniţi şi subiectelor disputate, de la astrologie, economie, politichie, căţălărie etc. până la cea mai mare măgărie, ca nişte mari oameni de ştiinţă. Atunci când s-a înfiinţat reţeaua de socializare Facebook, administratorii nu au ştiut de existenţă preponderentă a ipochimenilor din judeţul nostru, care, se poate constata uşor, au mocirlit şi au trimis în ridicol orice încercare de civilizaţie, educaţie şi bun simţ a inventatorilor, până şi aici. Nu ştim de ce trebuie să fim mereu primii, noi, cei din Vâlcea, la tot ce este rău, nefericire, infracţiune, bârfă sau nenorocire. Semnatarul acestor rânduri intenţiona să-şi deschidă un cont pe acest site, crezând că aici se va putea simţi “ozonat”, liniştit şi onorat de compatibilităţile ce le-ar putea stabili, prin dialog, cu membrii reţelei, lipsit de prezenţa parveniţilor, proştilor, infatuaţilor, bârfitorilor, inculţilor cu ştaif sau a politicienilor de mucava, capabili să infecteze, cu prezenţa şi borâturile ejectate din creierul lor lichid, chiar şi incubatoarele de la NASA. Dar, vizitând aproape zilnic Facebook-ul, a descoperit că nesimţirea este la mare preţ şi aici, egomaniacul senator penelist Emilian Frâncu şi o mână de “El servitores” partizani, alterând atmosfera socializării declarate a vâlcenilor, transformând în cloacă, până şi locul acesta unde chiar nu era nevoie să se insereze dictonul “Pe site-ul ăsta nu comentează idioţii”. Din cauza lui şi a lor, Facebook-ul s-a ales cu un alt spectator…!

Începutul murdăriei morale

Tânărul consilier judeţean vâlcean Victor Popescu a inserat în pagina sa de Facebook un text obişnuit, cuprinzând câteva considerente politice personale sub titlul «Complexele unor “foşti”, nasc monştri», afirmând că “unii îşi pierd simţul cumpătat al raţiunii, rămânând fără tot ce aveau dumnezeieşte în ei şi se cramponează în trecut, neînţelegând faptul că societatea evoluează, nu se opreşte în loc atunci când un «ex» are o deziluzie personală, şi anume, aceea de a nu mai avea susţinerea majorităţii”. Nicăieri, în acest text, nu a fost amintit niciun nume, iar tânărul liberal nu a făcut trimitere la nici un coleg de-al său de partid. Dar, crezându-se vizat, senatorul care a reuşit să scandalizeze pe mai toată lumea din jurul său printr-o comportare arogantă, suspicioasă, bolnăvicioasă şi nestatornică, a ripostat la reflecţiile colegului de partid, afirmând: «De ce nu aveţi CURAJUL să-i numiţi pe “foştii” incriminaţi… altfel e doar un NOU ACT DE LAŞITATE mascat sub pulpana “echipei”… (Voia să ştie dacă este şi el un “ex”, după cum noi l-am catalogat, cu un an în urmă, cerându-i să plece acasă, ca să nu mai facă umbră politicului vâlcean degeaba şi să aducă deservicii imaginii PNL – n.r.)… Credeam că am format tineri care să aibă CURAJUL opiniei… aşa tot împroşcăm în jur, ne atacăm unii pe alţii, în loc să construim… PĂCAT”.Observaţi că Frâncu se adresează la plural lui Victor Popescu, subînţelegând că în spatele acestuia sau alături de el stau tinerii liberali, nemulţumiţi că schimbul dintre generaţiile politice în PNL se face atât de greu. Ce reacţii au urmat, se poate înţelege uşor, “lupii tineri” mâncându-l cu fulgi cu tot (spiritual, desigur!), astfel că politicianul lipsit de bărbăţie şi demnitate a revenit la realitate.

Invers ca la Skodă

Se ştie că pe vremea când autoturismele marca Skoda 1000MB circulau pe străzile României, specificul lor era că aveau portbagajul în faţă, păcălindu-i pe necunoscători. Aşa a făcut şi Frâncu, cu mesajul ce l-a făcut de râs pe Facebook şi i-a scandalizat pe colegii săi liberali, punându-şi “portbagajul” în faţă, afirmând, prosteşte şi de râsul lumii, că nu a intenţionat să-l irite, ci a vrut să facă doar un experiment cu ei. Iată textul: “După ce am trecut cu note maxime 6 examene la sesiunea de DOCTORAT pot să vă readuc la normalitate (cuuuum??! – n.r.)… am dorit să văd ce efecte produce pe facebook un «conflict» regizat… mă bucur să constat că răspunsul meu voit răutăcios la ESEUL lui Victor nu a avut aproape nicio reacţie anormală.. ”. Ruşine, teamă sau laşitate? Conflict? Cine-i provocatorul şi de ce? Din toate câte puţin, pentru că ăsta este Frâncu, un individ cu copilărie întârziată, neînţărcat şi nedat la apă, ce consideră Parlamentul şi societatea românească locul său de joacă, un lăudăros ce-i crede pe toţi cei din jurul lui politic nişte anormali, iar el (după ce a luat note maxime la 6 examene de doctorat, după cum spune), justiţiarul, poate să-i “readucă la normalitate” (?!). După cum observaţi, Frâncu este un caz medical, ce necesită consult de specialitate, pentru a se vedea dacă mai poate candida la vreo demnitate naţională sau locală. Pentru că printre locuitorii municipiului Rm. Vâlcea şi printre colegii lui de partid se vorbeşte despre alienare, sindroame şi compromiterea partidului.

Reacţia cititorilor

După publicarea unui articol critic la adresa senatorului provocator, cititorii noştri au avut intervenţii dure, stigmatizându-l pe individ. Unul dintre aceştia (domnul Roşiileanu), ne-a trimis următorul mesaj: “Îl cunosc (pe Frâncu – n.r.) din imaginile transmise prin reportaje T.V. Îl credeam, şi-l mai cred încă, un senator vâlcean ce se zbate acolo sus (în Parlament) pentru interesele şi dezvoltarea judeţului. Într-adevăr pare puţin vanitos în discursurile politice, dar până la defectele prezentate în articol…!!! Ar fi cam jenant pentru mine să mă fi păcălit atât de mult omul sau senatorul Frâncu. Oricum rămân cu incertitudinea pe care doresc să mi-o elimin cât mai repede. Nu-mi place un cuvânt din titlul articolului. Cred că mai sunt şi alte cuvinte civilizate care să aibă acelaşi sens. (se numesc sinonime)…”. Desigur, domnule Roşiileanu, trebuie să vă convingeţi şi să nu ne credeţi pe noi. Dar să staţi mai aproape de el, să-i vedeţi anturajul sau prietenii care-i lipsesc cu desăvârşire. Nu întrebaţi şi de ce, că vă vom spune noi, în serial, în numerele viitoare, motivele. Acum dorim să vă înlăturăm suspiciunea că am folosit noi un cuvânt necivilizat în titlul articolului. V-a scandalizat cuvântul “puţoi”? Iată exprimarea lui Frâncu: “puţoii sunt bolnavi de scenarită… la asta nu e leac” şi iată şi completarea ulterioară: “Ca să lămurim problema cuvântului puţoi atrag atenţia celor care citesc acest material că era un răspuns la un material postat de Victor Popescu în care propunea excluderea din partid a unor oameni «expiraţi» care nu mai înţeleg acum interesele echipei tinerilor liberali”. După cum se vede, el, intelectualul parlamentar a folosit acest calificativ şi încă împotriva tinerilor liberali, colegi de-ai săi de partid. Limbaj de intelectual, de lider de partid sau de parlamentar român? De cocalar de după blocurile gri, am zis noi şi pas dacă greşim. De mult nu ne mai surprinde comportarea şi exprimarea individului acesta, încercând de ani de zile să atragem atenţia opiniei publice că Emilian Frâncu nu este omul care pare a fi. Pe dumneavoastră, se vede treaba, până acum, nu a reuşit să vă convingă de trogloditismul său. Aveţi răbdare să recidiveze. Nu aţi întâlnit, nicicând, un mincinos mai mare ca Frâncu şi, în numerele viitoare, vă vom face dovada.

În loc de epilog Pe Facebook, un alt tânăr liberal vâlcean a postat câteva întrebări, fără a face nicio trimitere spre vreun coleg. Este o retorică sănătoasă, în pas cu comportarea unui politician ipocrit şi mitoman. Dar merită să le citiţi, nu numai pentru spiritualitatea lor, cât şi pentru că noi vrem să i le adresăm senatorului Emilian Frâncu. Puţoiul şmecherit şi borâtura de Vâlcea – întrebări adresate cui o vrea să răspundă

“Cum e să pierzi? Care este diferenţa dintre o propoziţie şi o frază? Te doare faptul că toţi cei care ţi-au fost alături de-a lungul timpului sunt duşmanii tăi acum? Îţi place să minţi? Te excită acest lucru? Existenţa ta ar avea vreun sens dacă nu ar fi ziua de joi? Ai încercat să apelezi la tratament de specialitate pentru a-ţi atenua afecţiunile psihice? Cât poate dura fază de negare? Evantaiul te fereşte de căldură? De ce aştepţi să fi exterminat, când ai putea să ne părăseşti cu demnitate şi să ne scuteşti de a suporta mirosurile pestilenţiale pe care le răspândeşti la simpla ta apariţie? Ai demnitate? Unde? Ce zice oglinda atunci când o priveşti? Există cineva mai frumos şi mai deştept ca tine? Cum te simţi citind întrebările astea? Simţi sfârşitul aproape?” Nu ţinem neapărat ca Frâncu să răspundă, dar dorim să nu mai murdărească – IAR – Facebook-ul, ca să nu-l vizeze şi pe el motto-ul “Pe site-ul ăsta nu comentează idioţii”, şi-i aşteptăm dreptul DREPT la replică pe adresa redacţiei. (va urma).