Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dumitru Lovin îi solicită Sorinei Pintea endoscop şi echipament de radiologie cu braţ „C” pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea

Recent, deputatul Dumitru Lovin a primit un răspuns din partea ministrului Sorina Pintea prin care a fost anunţat că noul RMN, pe care l-a solicitat pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă – Vâlcea, va fi livrat imediat după încheierea lucrărilor de amenajare a spaţiului în care urmează să fie instalat.

La începutul acestei săptămâni, parlamentarul a citit în plenul Camerei Deputaţilor o interpelare prin care i-a semnalat ministrului Sănătăţii o altă problemă majoră a judeţului nostru: lipsa unui aparat pentru endoscopie şi colonoscopie şi a unui echipament de radiologie cu braţ „C”.

„Stând de vorbă şi cu medicii, pe acest subiect, mi s-a confirmat că, într-adevăr, există o problemă din acest punct de vedere şi că cele două echipamente sunt vitale pentru sănătatea vâlceană. La ora actuală, la Spitalul Judeţean de Urgenţă – Vâlcea, există un endoscop foarte vechi şi unul reparat. Acestea nu fac faţă sutelor de pacienţi care, lunar, au nevoie de intervenţii, chiar dacă, la spital, avem şi 4 medici specialişti care le deservesc”, i-a transmis deputatul Dumitru Lovin ministrului Sănătăţii.

După cum probabil aţi intuit, soluţia propusă de parlamentar este alocarea sumei necesare pentru achiziţionarea unui endoscop nou şi dotarea SJU Vâlcea cu acest echipament medical. „Costul acestei aparaturi este de aproximativ 60.000 de euro. Un efort financiar similar ar presupune şi echipamentul de radiologie cu braţ «C» necesar la secţiile Chirurgie şi Ortopedie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Este păcat ca, pentru puţin peste 100.000 de euro, sute sau poate chiar mii de pacienţi să aibă de suferit”, a mai spus Dumitru Lovin.