Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dumitru Blejan, clarificari privind raportul ANI

Printr-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate emis la data de 29 martie 2016 s-a adus la cunoştinţă că Dumitru Blejan s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 octombrie 2010 – 14 mai 2015, întrucât a deținut simultan cu funcția de primar și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul „Blejan V. Dumitru Întreprindere Familială”, încălcând astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003.

Motivul pentru care a fost invalidat este că în perioada octombrie 2010 – 14 mai 2015 a deţinut împreună cu soţia o întreprindere familiară în acelaşi timp în care ocupa şi funcţia de primar al comunei Scundu. Astfel, Judecătoria Drăgăşani a decis ca acesta să fie invalidat, chiar dacă Dumitru Blejan a făcut în instanţă tot ce a fost posibil pentru a nu pierde acest mandat.

Deşi Dumitru Blejan nu a fost invalidat în 2016 când obţinea din nou un mandat şi fapta era deja cunoscută, autorităţile competente au ales ca, după mai bine de 5 ani să nu-l mai lase să fie din nou primar, chiar dacă fapta ar fi trebuit să se prescrie după trei ani de la întocmirea raportului ANI.

”Stimati cetateni ai Comunei Scundu,

Ma adresez dumneavoastra, prietenii mei, considerati de mine si nu numai, oameni de mare caracter si omenie, avand in vedere relatia de prietenie si respect dintre mine si dumneavoastra, colaborarea noastra din ultimii 20 de ani, ma simt dator sa fac cateva precizari referitoare la zvonurile lansate de cativa cetateni, un grup foarte restrans care au cautat pe orice cale sa va aduca informatii false referitoare la persoana mea.

Vreau sa va relatez si sa aflati realitatea de la mine privind statutul meu inainte de alegeri si dupa. Prin votul dumneavoastra, PSD la nivelul comunei Scundu are 8 consilieri si un primar PSD in persoana mea. Instantele de pe raza Mun. Valcea, nu au validat mandatul din urmatoarele motive: In perioada 2012-2015 am detinut o intreprindere familiala cu actiuni 50% – eu 50% – sotia. In anul 2015, Agentia Nationala de Integritate a stabilit existenta unei incompatibilitati intre functia de primar si cea de administrator al acestei intreprinderi familiale avand ca obiect de activitate apicultura. Procesul s-a derulat pe cale administrativa, in nici un caz penala. Perioada de interdictie de a ocupa functii publice este de 3 ani, sanctiune ce trebuia aplicata in mandatul 2016 – 2020, nicidecum in mandatul 2020-2024, iar in acest sens am parcurs si voi parcurge toate etapele legale pentru a se clarifica aceasta situatie. Mentionez ca la nivelul tarii au existat 103 astfel de cazuri, au fost validati 100 de primari, iar 3 nu: Valcea – eu, membru PSD, Arges – 1, membru PSD si Covasna -1. Eu am atacat decizia Tribunalului Valcea, suntem in curs de judecata, asteptand ultima decizie. De asemenea, am depus intampinare la Inalta Curte de Casatie si Justitie in vederea anularii deciziei Agentiei Nationale de Integritate neavand nici o legatura cu mandatul 2020-2024, asteptam rezultatul final.

Ma simt obligat sa va informez, inca o data, si sa cunoasteti adevarul referitor la investitiile care se afla in curs de implementare:
Proiectul “Modernizare drumuri de interes local in Comuna Scundu, judetul Valcea”, valoare – 7.463.126,80 lei, cuprinde modernizarea unui numar de 8,5 km de drumuri de interes local, proiect pentru care a fost semnat contractul de finantare nr. 262 din 31.10.2019 si contract de executie lucrari nr. 1754 din 28.05.2019. Proiectul are in componenta modernizarea urmatoarelor drumuri : Drum Popesti, Drum Cimpoci, Drum Pogoane, Drum Palaghiesti, Drum Valea cu apa, Drum Andreesti, Drum Ghiorlani, Drum Tigarani, Drum Coconesti, Drum Giuclani si altele. Primaria Scundu asteapta inca din anul 2019 finantarea lucrarilor, dar actualul Guvern intarzie in alocarea sumelor necesare inceperii lucrarilor. Am discutat deja cu mai multe localitati care sunt in aceeasi situatie si vom actiona in judecata finantatorul.
In aceeasi perioada, anul 2019, am depus un proiect pentru modernizarea iluminatului public, proiect ce a fost selectat si aprobat spre finantare, dar si pentru acesta a fost suspendata finantarea.
De asemenea, primaria Comunei Scundu a depus la Ministerul Dezvoltarii inca un proiect comun privind : Extindere apa si canalizare pentru toate satele si catunele din localitate, proiecte ce au fost selectate si avizate ca fiind eligibile asteptam si pentru acestea finantarea.
Va mai informez ca primaria Scundu a demarat din anul 2019 infiintarea retelei de gaze naturale in localitate, prin bransarea localitatii din coloana comunei Ionesti in punctul Fotesti. Totodata, in aceasta perioada primaria Comunei Scundu este in asociatie cu primariile localitatilor vecine Sirineasa, Pesceana, Glavile, unde vom intocmi un proiect comun privind aceasta investitie de mare necesitate.
Nu doresc sa relatez toate investitiile, cunoscute de altfel, care au fost realizate impreuna cu dumneavoastra si pentru dumneavoastra.
Pentru acesti ani petrecuti impreuna si sunt convins ca vom mai colabora si in anii urmatori, tin sa va multumesc din suflet pentru tot ce am realizat pentru frumoasa noastra comuna, va consider cei mai importanti oameni din viata mea, oameni de mare caracter si omenie.
Cu deosebit respect si consideratie,
Pentru dumneavoastra, Dumitru Blejan (Titi)”