Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dublă lovitură sub centură! Deputatul Romeo Rădulescu iniţiază un proiect de lege pentru blocarea candidaturilor primarilor condamnaţi penal

Lovitură dură pentru Emilian Frâncu şi Mircia Gutău. Sătul să îi tot ceară liberalului Frâncu să îşi dea demisia, deputatul PDL Romeo Rădulescu lucrează la un proiect de lege prin care să blocheze pe vecie accesul persoanelor condamnate penal la ocuparea unei demnităţi publice. „Am discutat deja cu Marian Neacşu, liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, pentru iniţierea şi susţinerea unui proiect de lege prin care să interzicem persoanelor condamnate penal să candideze la ocuparea unei demnităţi publice. Practic, toţi cei care au o condamnare penală nu vor mai putea candida niciodată”, a explicat deputatul Rădulescu, menţionând că va depune proiectul legislativ până la sfârşitul acestei luni.

Reacţia sa a fost declanşată şi de anunţul făcut de fost primar al Râmnicului, Mircia Gutău, privind posibilitatea de a candida la un nou mandat în 2016. „Tupeu de infractor! Condamnat pentru corupţie şi vrea să candideze din nou”, a comentat Romeo Rădulescu. Mircia Gutău a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în 2010 pentru luare de mită. Din postura de primar interimar, Romeo Rădulescu a ocupat scaunul lăsat liber de predecesorul său, beneficiind la acel moment şi de sprijinul lui Gutău. Actualul primar din Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, a fost condamnat în primă instanţă la închisoare cu suspendare, atât învinuitul, cât şi procurorii DNA făcând recurs la decizia instanţei Tribunalului Bucureşti. Totuși, oare nu se încalcă Constituția în cazul condamnaților reabilitați?