Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dragnea spune că în „Fraudă la referendum” a fost reclamat de „un mort”

Declaraţie şoc a vicepremierului Liviu Dragnea care a declarat sâmbătă, 19 octombrie, că dosarul „Fraudă la referendum” în care este acuzat de fapte de corupţie a pornit „pe baza reclamaţiei unui mort”. Dragnea susţine că nu are nicio părere în privinţa faptului că procurorii au decis să grăbească judecarea dosarului, lăsându-i pe oamenii legii să-şi facă treaba. „Practic dosarul a pornit pe baza reclamaţiei unui mort. Adică, omul a murit în ’91 sau prin ’90, iar în 2012 mi-a făcut mie reclamaţie pentru că am fraudat referendumul, de la asta a pornit practic. A murit, s-a trezit în 2012 şi s-a întors înapoi” – a spus Dragnea.

Trebuie menţionat că dosarul „Fraudă la referendum”, în care sunt acuzaţi Liviu Dragnea, dar şi alte 73 de persoane, va începe în data de 15 noiembrie. Asta după ce instanţa supremă a admis cererea DNA şi a schimbat primul termen de judecare a cauzei, stabilit iniţial pentru data de 18 februarie 2014.

Liviu Dragnea, secretar general al PSD pe atunci, este acuzat de comiterea infracţiunii de folosire a influentei sau autorităţii de către o persoana care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.