Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dorel Jurcan susţine tinerii întreprinzători

• Ordonanţa de urgenţă pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către tineri

Ordonanţa Guvernului adoptată în data de 2 februarie 2011, pentru stimularea tinerilor, până în 35 de ani, debutanţi în afaceri este atractivă pentru că preia cea mai mare parte a riscurilor deschiderii unei afaceri şi finanţează ideile potenţiale de succes, dar în egală măsură şi protectivă pentru că nu permite irosirea resurselor puse la îndemâna beneficiarului de către stat. Propunerile tinerilor şi evaluarea proiectelor respectă criteriile maximale de transparenţa instituţională.

O condiţie pentru tânărul întreprinzător este să nu fi deţinut calitatea de acţionar sau asociat în vreo firmă. De aceea va fi scutit de la plata taxelor pentru operaţiunile de înmatriculare efectuate la oficiile registrului comerţului, cu ocazia constituirii microîntreprinderii. Vor avea prioritate planurile de afaceri care îşi propun investiţii cât mai mari în producţie sau servicii. De asemenea, vor fi avantajaţi cei care vor crea mai multe locuri de muncă, vor investi în mediul rural şi vor pune în practică o afacere cu potenţial creativ sau inovativ.

“Aşadar, se adaugă o noua măsură concretă pachetului de iniţiative guvernamentale de stimulare a mediului de afaceri şi de relansare economică, destinată tinerilor. De ce tineri? Pentru că unul din  patru tineri nu îşi găseşte in prezent un loc de muncă. Acest segment de vârstă se confruntă cu cea mai ridicată rată a şomajului şi cu cea mai gravă penurie de resurse financiare, deşi sunt o categorie socială dinamică şi creativă.

Cel mai important lucru este transparenţa obţinerii finanţării  şi anume  posibilitatea de autoevaluare. Va fi pus la punct un software pe site-ul agenţiei pentru IMM-uri, care va permite fiecărui tânăr să îşi afle singur punctajul obţinut pentru afacerea sa”, a declarat senatorul Dorel Jurcan, preşedinte PDL Vâlcea.

Andrei Bacalu