Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dorel Jurcan se teme că primarii PDL vor pleca la alte partide

TEMERI. Preşedintele PDL Vâlcea, senatorul Dorel Jurcan, a lăsat să se înţeleagă, de curând, că a simţit oarecare incertitudine din partea primarilor de a candida din partea democrat-liberalilor. El susţine că acum, înainte de alegeri, e perioada transferurilor, precizând că se observă o anumită letargie în rândul edililor, care ezită să intre în campania electorală pentru primărie.

Senatorul Dorel Jurcan susţine că a venit „vremea transferurilor” în politică, iar primarii pedelişti au fost şi cei atinşi de acest microb, câţiva dintre ei gândindu-se serios să treacă la alte partide, de teamă că pot primi vot negativ, având în vedere că PDL este în cădere liberă din punct de vedere politic.„Am simţit, în urma întâlnirilor avute, din partea primarilor, o oarecare incertitudine şi am impresia că suntem într-o perioadă a transferurilor, exact aşa cum se întâmplă în fotbal. Între etape, fiecare încearcă să-şi găsească pe cineva care să fie favorabil echipei. Îmi doresc ca întreg partidul să intre în campania electorală, pentru că toate partidele se pregătesc mai devreme pentru bătălia electorală. Contează foarte mult numărul de primari cu care intrăm în competiţia pentru alegerile parlamentare. Eu cred că vor fi mai mult de 14, sunt sigur de acest lucru.

Ne gândim la o strategie să obţinem un scor cât mai bun. Dacă vreţi să mă întrebaţi care este punctul meu de vedere, vizavi de UNPR, principalul partid care susţine actul guvernării, vreau să vă spun că vom încerca să încheiem un protocol de sprijin politic”, a spus Jurcan.

Democrat-liberalul a mai spus că UNPR şi PDL vor merge, aşa cum anticipasem şi noi în numărul trecut al publicaţiei noastre, pe liste separate pentru alegerile locale. „După cum probabil ştiţi, s-a luat decizia ca fiecare filială, mă refer aici la cele două partide – UNPR şi PDL – să-şi realizeze propriile alianţe electorale la nivel de judeţ, lucru care va rămâne definitiv stabilit în doar câteva zile, când va avea loc un nou colegiu director. Sunt câteva filiale din ţară care nu-şi doresc să meargă în alegerile locale alături de UNPR. Eu, la Vâlcea, îmi doresc, aşa cum am spus-o şi înainte, o nouă construcţie politică de dreapta, care să promoveze iniţiative legislative, astfel încât mediul privat să fie ajutat. De aceea, la acest moment îmi doresc ca această construcţie să fie realizată între PDL şi PNŢCD, care, recunosc, nu este prea bine reprezentat politic. Dar vom vedea ce se va întâmpla după examenul electoral care ne aşteaptă”, a opinat senatorul.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU