Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dorel Jurcan, pus de PDL „să-şi rupă picioarele”?

INJUST. În numerele trecute ale publicaţiei noastre, vă anunţam că democrat-liberalii vâlceni şi-au definitivat deja lista cu politicienii care vor candida la alegerile parlamentare din toamna acestui an. Aceştia urmează să intre într-un sondaj de opinie intern, care, potrivit declaraţiilor preşedintelui PDL, Dorel Jurcan, va fi finalizat în cel mai scurt timp posibil, rezultatele urmând să fie făcute publice imediat după aflarea procentelor. În plus, Jurcan a anunţat că, cel mai probabil, el va fi candidatul partidului pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea.

Senatorul Dorel Jurcan, preşedintele democrat-liberalilor vâlceni, nu pare deloc confortabil cu faptul că este nevoit să intre în bătălia pentru funcţia de şef al Consiliului Judeţean. Politicianul conştientizează că şansele sale de reuşită în faţa actualului preşedinte al CJ, Ion Cîlea (PSD), sunt aproape nule. Există posibilitatea, spun voci din interiorul PDL, ca în cazul în care Jurcan va pierde această luptă, lucru probabil, colegii săi de partid să-i ceară să-şi depună mandatul de preşedinte, forţând, astfel, alegeri înainte de termen în interiorul partidului. De altfel, însuşi Jurcan este, cum zicem, convins că se încearcă, pe undeva, sabotarea sa politică, din raţiuni care nu sunt deloc greu de ghicit. Aşadar, odată cu înscrierea în lupta pentru şefia CJ, dar şi în cea pentru un nou mandat de parlamentar, Jurcan va fi nevoit să-şi calculeze foarte bine şansele politice. În cazul în care nu va avea o dimensiune exactă asupra bătăliilor în care se înscrie, care pot contura o serie de consecinţe nefaste asupra carierei sale, este foarte posibil să iasă destul de şifonat din acest periculos război politic.

Jurcan e şovăitor

Ceea ce încearcă PDL să facă, prin aruncarea în lupta pentru preşedinţia CJ a lui Jurcan, este de a-l compromite politic, adică a-l face „să-şi rupă picioarele”. Candidatura sa din 2008 la CJ s-a petrecut într-o anumită conjunctură politică, care acum nu mai e de actualitate. Pe atunci, el a fost ajutat de primarul Mircia Gutău care i-a făcut un transfer de imagine important. Acum situaţia este alta, iar capitalul politic al lui Cîlea este şi mai mare, semn că forţa sa politică a crescut semnificativ. „Am auzit de multe ori că am luat un scor bun, atunci când am candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean, datorită lui Mircia Gutău. Este adevărat, dar, să ştiţi, acum îl avem pe Romeo Rădulescu, iar situaţia este cu totul alta în teritoriu. În ceea ce mă priveşte, în teritoriu, relaţia mea cu cei din administraţie, indiferent de culoarea lor politică, este extraordinar de bună. Mă bazez pe un sprijin real, inclusiv de la opoziţie”, spunea senatorul PDL, nesigur pe el.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU