Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dorel Jurcan militează pentru realizarea zonei metropolitane

GRIJĂ. Dorel Jurcan, candidatul ARD pentru un mandat de senator în Colegiul Râmnicu Vâlcea, este convins că „încet, dar sigur” putem aduce România pe calea cea dreaptă.  „În vreme de criză, ne-am asumat o misiune dificilă: aceea de a menţine echilibrul economic al ţării. Astfel împreună am construit o fundaţie solidă pe care România să se poate dezvolta sănătos, ca un stat puternic şi stabil în Uniunea Europeană”, spune senatorul Jurcan.

Dorel Jurcan este convins că este nevoie de multă muncă, de competivitate şi nu în ultimul rând de voinţa noastră de a face lucrurile să meargă. „Lăudăm mereu modelele occidentale, dar trebuie să ţinem cont că ei au reuşit prin efortul comun. Stă în puterea noastră să facem bine acestei ţări şi implicit să asigurăm un viitor corect şi normal pentru copiii noştri. Ne place să ne numim ţară europeană, dar trebuie să ne identificăm cu valorile şi tradiţiile noastre. Alianţa România Dreaptă trasează şi identifică aceste valori, care ne unesc pe noi, românii. Uniunea Europeană ne-a întins o mână prietenească. Îşi doreşte să ne ajute. Depinde de noi cum apreciem această oportunitate, să ştim să o fructificăm în folosul nostru şi nu într-unul personal. În ceea ce mă priveşte, port în inimă ataşamentul faţă de oameni, şi puterea de a lupta. De aceea nu pot lăsa comunitatea noastră pradă minciunii şi vorbelor dulci fără acoperire. Vreau, ca împreună, să alegem raţiunea şi echilibrul, într-un moment în care viitorul nostru depinde de aceste două cuvinte.  În cele 60 de întrebări şi interpelări şi 13 declaraţii politice am reuşit  să rezolv o parte din problemele colegiului nostru. Provocările mi-au fost lansate de dumneavoastră, în cadrul întâlnirilor sau audienţelor.  Astfel am deschis în plenul Senatului problema subvenţiilor în agricultură, inadvertenţe legislative, accesarea fondurilor europene, probleme din domeniul sănătăţii şi educaţiei. Pe 9 decembrie, vino alături de mine, ca împreună, să repornim inima României”, a precizat senatorul Dorel Jurcan.

OLTCHIM, o problemă arzătoare

Mai mult, candidatul ARD în Colegiul Râmnicu Vâlcea susţine că una dintre priorităţi este repornirea OLTCHIM cu salvarea locurilor de muncă de pe platformă, printr-o privatizare corectă, corelată cu repornirea rafinăriei ARPECHIM, asigurându-se astfel funcţionarea integrată şi profitabilă a celor două unităţi industriale, aşa cum au fost ele proiectate de la bun început. „Realizarea zonei metropolitane în jurul municipiului Râmnicu Vâlcea, cu includerea staţiunilor din vecinătate – Olăneşti, Govora, Ocnele Mari, Căciulata şi Călimăneşti, premisă certă pentru dezvoltarea a noi locuri de muncă, a turismului şi atragerea de fonduri europene în perioada 2013 – 2020 • Consolidarea sectorului serviciilor publice şi dezvoltarea serviciilor private, cu accent pe programul de promovare şi dezvoltare turistică “Vino la Vâlcea!”. Zona Râmnicu Vâlcea – Băile Olănești trebuie să devină, printr-o promovare adecvată la nivel naţional şi internaţional, centrul în jurul căruia gravitează întreaga infrastructură turistică judeţeană • Eficientizarea sistemului medical pornind de la nevoile pacientului, cu respectarea standardelor medicale ale Uniunii Europene şi alocarea unui buget care să aibă în vedere cerinţele actuale din domeniul sănătăţii publice • Modernizarea sistemului public de educaţie, cu diversificarea secţiilor de învăţământ postliceal şi universitar prezente în Vâlcea şi adaptarea acestora la cerinţele pieţei muncii”, a mai spus senatorul.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU