Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dorel Jurcan e încrezător în steaua lui

CANDIDATURĂ. Marţi, 1 mai 2012, preşedintele PDL Vâlcea, Dorel Jurcan, şi-a depus la Biroul Electoral Judeţean (BEJ), înfiinţat în cadrul Instituţiei Prefectului, candidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea. Însoţit de o pleiadă întreagă de democrat-liberali, şeful PDL a lăsat o impresie de siguranţă de sine, afirmând că nu-şi pune problema nicio clipă că ar putea pierde această luptă. În declaraţia de presă pe care a făcut-o la ieşirea din BEJ, Jurcan a făcut câteva aluzii şi la actuala conducere a CJ, insistând pe ideea că aceasta a cam risipit banii publici.   

Dorel Jurcan a ajuns la  BEJ însoţit de mai mulţi pedelişti de frunte, care au dorit să-i arate sprijinul necondiţionat pentru candidatul lor la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Şeful PDL a spus că în cazul în care va câştiga această bătălie electorală va imprima un alt „ritm al administraţiei judeţene”, în principiu, unul asemănător cu cel adoptat de Romeo Rădulescu. „Mi-am depus candidatura pentru Consiliul Judeţean având convingerea că vâlcenii merită mai mult şi că banii publici cheltuiţi în judeţul nostru trebuie să fie folosiţi doar în interesul oamenilor şi nu în folosul politicienilor. În urmă cu patru ani de zile, am pierdut competiţia la Consiliul Judeţean în faţa unui adversar pe care l-am recunoscut atunci ca învingător. Vă mărturisesc că dacă CJ ar fi mers pe drumul pe care l-am văzut eu în urmă cu patru ani de zile, poate că azi nu aş mai fi candidat. Candidez pentru că sunt convins că la nivelul CJ trebuie imprimat un alt ritm al administraţiei judeţene. Acesta este motivul pentru care mi-am depus candidatura şi în speranţa că vâlcenii mă vor credita la conducerea instituţiei pentru cel puţin patru ani. În urmă cu opt ani, PDL a obţinut din partea râmnicenilor administraţia municipiului Râmnicu Vâlcea şi nu am dezamăgit. Dacă, la început, prin colegul meu Mircia Gutău am schimbat ritmul de dezvoltare al municipiului, iar cu colegul nostru Romeo Rădulescu cred că am confirmat că râmnicenii sunt foarte mulţumiţi de oraşul nostru şi, de aceea, îndrăznesc să le cer tuturor vâlcenilor să aibă curajul să ne voteze. O să imprimăm şi la nivelul judeţului acelaşi ritm pe care colegii noştri l-au imprimat la nivelul municipiului. Sămânţa schimbării ritmului felului de a face administraţie se află în interiorul echipei PDL. (…) Din păcate, din 1989 şi până acum, banii au fost risipiţi fără cap. Nu am pus la îndoială legalitatea cheltuirii banilor, ci oportunitatea lor”, a conchis preşedintele PDL Vâlcea, Dorel Jurcan.

Lista

Trebuie spus că pe lista de consilieri judeţeni întocmită de democrat-liberali apar nume destul de interesante. Prima poziţie este ocupată, aşa cum era de aşteptat, de senatorul Dorel Jurcan, în timp ce locul doi i-a revenit primarului Romeo Rădulescu. Următorul este consilierul judeţean Romulus Bulacu, în timp ce locul patru este ocupat de Ştefan Prală. Pe poziţia şase, se află Aurel Simion, pe şapte, Remus Petrescu, pe opt, Alina Lupu, iar pe nouă Gheorghe Vieru,  iar poziţia cu numărul zece i-a revenit lui Ion Oprescu. Consilierul local Gabriela Ene se regăseşte şi ea pe lista de aleşi judeţeni, la poziţia cu numărul 17. Surprinzător, printre cei care vor lupta pentru mandat de consilier judeţean este şi Ion Idu, fostul şef al jandarmilor vâlceni, dar şi primarul comunei Lungeşti, Ion Chesnoiu.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU