Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Domnule Buican, de ce vreţi să fiţi groparul Vâlcii?

Consilierii judeţeni trebuie să se trezească din letargia în care au căzut, să uite de vendetele personale, de interesele care îi animă sau de luptele pentru Putere ce nu se mai termină odată şi să salveze Platforma chimică, care acum, se află într-un mare impas.

Din păcate, domnilor consilieri, aţi ajuns la vorbele ex-directorului dr. ing. Constantin Roibu, care în 2012, atunci când a demisionat, spunându-i-se că numai astfel Oltchim-ul va primi capital de lucru (45 de milioane de euro), a spus că toată platforma riscă să aibă probleme dacă nu este gândită ca un întreg. Nu erau vorbe în vânt. Era gândirea unui om care ştia despre ce vorbeşte.

Tot un om care ne-a lăsat impresia că ştie ce vorbeşte este şi inginerul Sorin Fodoreanu, preşedinte CA al CET GOVORA, care a fost prezent la şedinţa de Consiliu Judeţean din data de 30 aprilie a.c., făcând faţă cu stoicism avalanşei de întrebări şi de atacuri tendențioase venite din partea consilierilor PNL, montaţi la şedinţa cu pricina, ca niște marionete, de liderii lor.

„Am greşit profund când am considerat că am accesat la firma de consultanţă pentru a face parte din Consiliu de Administraţie al CET. În primul rând este vorba de lipsa unei strategii generale pentru singura platformă din ţara aceasta care mai are încă 6 coşuri cu fum. Am preluat această funcţie în condiţiile în care am ştiut de la bun început că nu este vorba doar despre CET Govora, ci de o platformă economică, care, din păcate, a fost proiectată într-un sistem captiv, relaţional între ele şi care, în mod normal, ar fi trebuit să fie luate în seamă în ansamblu. Deşi de 2 luni de zile umblu zilnic prin ministerul Economie şi al Finanţelor nu am putut să aflu nimic, în special despre Oltchim”, a spus inginerul Fodoreanu.

Sorin Fodoreanu le-a mai explicat aleşilor judeţeni că fără o strategie comună, pe platforma din Vâlcea, nu prea mai e mare lucru de făcut. „Preluarea minelor de la Complexul Energetic Oltenia este, pur si simplu, o preluare de afacere. Deşi, la început, ni s-a părut neadecvat, după analize şi discuţii cu colegii de la CET, am înţeles că este o măsură bună. Şi mai trebuie luate câteva măsuri. De aceea, dacă vă supăraţi pe domnul director Bălan că vrea să schimbe strategia, este şi vina mea, pentru că am venit cu idei noi, dar şi cu informaţii noi, care nu au fost ţinute la secret. Noi nu am făcut niciodată o şedinţă a Consiliului de Administraţie fără AGA. Nu s-a făcut absolut nimic pe ascuns. Se încearcă o strategie pentru ca toată lumea să înţeleagă că platforma trebuie gândită ca un tot unitar. Din păcate, pe platformă sunt trei proprietari. Nu ştiu dacă sunt trei strategii, cred că sunt mai multe, nu neapărat pe CET Govora”, a încheiat preşedintele CA AL CET GOVORA.

„Şeful” din umbră al acestui judeţ, l-am numit aici pe deputatul Cristian Buican, trebuie să înţeleagă că demisia directorului Mihai Bălan nu înseamnă decât condamnarea Platformei chimice la o moarte înceată, dar sigură. Nu pentru că Mihai Bălan ar fi de neînlocuit, ci pentru că, asemenea lui Constantin Roibu – Oltchim, ştie despre ce vorbeşte. Şi, atunci, nu înţelegem peste ce ar mai putea fi şef Buican în 2016. Peste un judeţ aproape mort economic, unde rata şomajului este formată din 2 cifre? De unde vine graba aceasta de a scăpa de directorul Bălan cu orice preţ? Acestea sunt întrebări la care Cristian Buican trebuie să răspundă public, ca un şef (responsabil?) al judeţului ce este şi nu să se ascundă în spatele unor aleşi judeţeni, membri în CA, care, nu ştim sigur dacă au înţeles ceva din ceea ce au citit de pe foile primite de la şefi înainte de şedinţa de la CET.