Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Direcţia pentru Protecţia Copilului riscă să rămână fără fonduri

Senatorul Adrănel Cotescu trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte bugetul redus al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea. Acesta a interpelat-pe ministrul Mariana Câmpeanu despre posibilitatea unei rectificări bugetare, astfel încât această instituţie să poată funcţiona în actuala componenţă şi să aibă posibilitatea de a-şi îndeplini obiectivele pe plan social într-un mod performant.

„În ceea ce priveşte bugetul acestei instituţii, pentru îndeplinirea obiectivelor în domeniul protecţiei drepturilor copilului şi a persoanei adulte, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a avut alocată în anul 2012 suma de 924 de miliarde de lei vechi. Această sumă s-a dovedit însă a fi insuficientă faţă de cheltuielile direcţiei, motiv pentru care, bugetul prevăzut pentru anul 2013 a fost crescut la 971 de miliarde de lei.

Totuşi, conform cheltuielilor făcute până în prezent şi a analizelor financiare privitoare la sumele ce vor fi necesare desfăşurării activităţii până la sfârşitul anului 2013, şi acest buget este prea mic pentru necesarul de funcţionare al Direcţiei. Astfel, dacă fondurile alocate nu vor fi suplimentate în acest an, DGASPC Vâlcea va fi nevoită să procedeze la restructurări de personal” – se arată în interpelare.

MAGDA POPESCU