Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dinţişorul biciclist (II)

Suntem convinşi că nimeni nu se îndoieşte că nu îi putem trece cu vederea pe politicienii vâlceni corupţi, ignoranţi sau degeaba, înţepându-i temeinic cu critica noastră constructivă, scoţându-i la rampa oprobriului public, pentru conştientizarea electoratului aflat în stare de vegetaţie sau narcotizat de cuvintele lor frumoase, asezonate cu promisiuni deşarte greu de dovedit până după trecerea actului votării. Suntem doar un ziar de luptă împotriva corupţiei, crimei organizate, criminalităţii economico-financiare şi abuzurilor. Apoi, jurnalismul este o profesie de conştiinţă pe care noi o consfinţim, nu de portofel, după cum dovedesc mulţi confraţi de breaslă care îi spală, contra cost, pe aceia pe care noi îi criticăm! Dacă abdici de la acest principiu, nu te mai numeşti ziarist, ci propagandist.

Vâlcea are mulţi propagandişti de presă, lucru lesne de constatat în zilele următoare apariţiei publicaţiei noastre, când, în paginile unora care nu au nici o legătură corectă cu subiectele atacate de noi, apar drepturi la replică ce ni se transmit nouă (subtil), spălături cu parfum prost de Odicolon şi petrol lampant folosit pentru părul asudat de atâta ipocrizie, necinste, şarlatanie şi corupţie, toate demonstrând lipsa conştiinţei celor care-i găzduiesc generos pe impostorii vieţii noastre social-politice. Având toate uneltele necesare exersării acestei meserii: informaţia, concizia, inteligenţa, aplombul, buna-credinţă şi, foarte important, atitudinea, este anormal să nu îi iei în vizor pe derbedeii politic, pe oportunişti, pe radicali sau pe cei căzuţi în păcatul trufiei.

Cine se aseamănă se adună!

Unul dintre aceşti falşi politicieni, criticat pe bună dreptate de Vocea Vâlcii, ani de-a rândul, este Ion Nicolae – Dinţişor, “eroul” unor seriale mai vechi, devenit actual prin biciclismul politic făcut, până la şălăşluirea vremelnică în bătătura altui impostor politic, cu dosare grele de şantaj prin presă, Dan Diaconescu cu al lui partid de mucava “PP al lu’ DD”. Aşadar, Dinţişor a ajuns lider de partid la Dan Diaconescu, televizorist care ne dovedeşte că se aseamănă cu vâlceanul nostru, din moment ce atenţionat asupra ilegalităţilor comise de Nicolae pe la mai toate partidele prin care a trecut şi că i s-a retras  sprijinul politic pentru funcţia de viceprimar PRM, la Primăria municipiului Rm. Vâlcea, din motive de corupţie, în anul 2000, continuă să îi acorde încredere lui Dinţişor din aur de trompetă şi să-l promoveze în conducerea centrală la “PP a lu’ DD”. Se confirmă, astfel, că cine se aseamănă se adună! Deşi opinia publică este sfidată de şeful “poporului”, după cum se auto-intitulează cel de la “zero tv”, noi continuăm să-l devoalăm pe Dinţişor, pentru că locul lui nu este în loja politicii mare sau locale, ci în  altă parte şi să nu avem noi gura aurită, dar locul acela i se apropie din ce în ce mai mult. Iată un motiv de eliminarea lui spre periferia societăţii.

Falsul revoluţionar

Ion Nicolae a fost posesorul calităţii de revoluţionar în mişcarea populară din decembrie 1989, justificându-şi actele şi faptele de armă, ca urmare unei plimbări prin Sibiu, alături de nepotul său, pe stradă unde sibienii revoltaţi au răsturnat un ARO al Miliţiei populare. Ajutat de sibianul Silvestru Băieş, acesta a primit acte în regulă de participant la Revoluţie, cu toate drepturile ce decurg din asta. Trecem peste amănuntele acestei imposturi (deţinem o casetă video a unei emisiuni de la un post local de televiziune în care falsul revoluţionar spune numai minciuni despre “eroismul” său, vorbind despre altă zi în care a fost incendiat autoturismul de teren, semn că nu s-a aflat acolo şi multe altele), păstrându-le pentru a fi difuzate mai aproape de campania electorală (începutul lunii iunie, la unul din posturile locale tv!) şi vă prezentăm, acum, doar deznodământul falsităţii sale decembriste. Anul trecut, din dispoziţii guvernamentale, s-a trecut la verificarea dosarelor de revoluţionar, apreciindu-se că există mulţi impostori ce-şi arogă acţiuni hotărâte în alungarea vechiului regim şi pentru asta primesc recompense de peste 2000 de lei, cu mult mai mult decât pensionarii cu vechime în muncă de 45 de ani sau intelectualii care au contribuit efectiv la dezvoltarea şi democratizarea ţării.

Dă-mi banii înapoi!

Unul dintre jupânii verificărilor a fost secretarul de stat George Costin, în prezent arestat pentru săvârşirea infracţiunilor de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine de bani sau de foloase necuvenite şi spălare a banilor, ambele în formă continuată, precum şi constituire a unui grup infracţional organizat. Dinţişor, cunoscând că acesta este prieten cu vâlceanul cu origini sibiene Puiu Băieş, cel care l-a făcut cu certificat de revoluţionar, l-a contactat pe acesta, rugându-l să-i mijlocească o întâlnire cu oficialul guvernamental, evenimentul acesta consumându-se la restaurantul “Dobrun”, din Sibiu. După amabilităţile impuse de astfel de întâlniri, Nicolae a virat-o brusc: “Vreau să mi se reconfirme calitatea de revoluţionar şi pentru asta orice efort financiar este posibil”. Secretarul de stat i-a promis că îi va studia dosarul aflat la Tg. Jiu (?) şi că dacă acesta este bine şi legal întocmit, şi sprijinul său este posibil. Toate bune şi frumoase, până la nota de plată. Bucuros că i se va împlini visul, “revoluţionarul” vâlcean nu l-a lăsat pe Puiu Băieş să achite consumaţia, dându-se el mare (ca să vadă omul guvernului cine este el, cu portofelul plin de hârtii de 500 de lei), introducând în etui-ul notei de plata suma de 2.000 de lei. Fără reţinere şi remuşcare. Cu bacşiş, aplomb şi cu trufie. Remuşcările i-au apărut după ce i s-a comunicat că în dosarul de la Tg. Jiu nu există decât o adeverinţă de salariat la Inspecţia în Construcţii Vâlcea şi un document de la o unitate de minerit. Nimic legat de Revoluţie, de acte şi fapte eroice, declaraţii de la cei care l-au văzut plimbându-se pe străzile Sibiului, aflat la promenadă… nimic, nimic. Şi că nu se poate face nimic. Ca urmare, l-a sunat la telefon pe Puiu Baieş – mijlocitorul întâlnirii sale cu fostul secretarul de stat George Costin, cerându-i să-i plătească cei 2.000 de lei cheltuiţi de el, de bună voie, la restaurant. Iată cine este Ion Nicolae – Dinţişor, omul care păcăleşte societatea vâlceană de peste 10 ani, ocupând funcţii politice şi administrative bănoase, sprijinit ocult de parlamentarul şi liderul PNL Emilian Frâncu, ajungând, astfel, unul dintre cei mai bogaţi râmniceni în viaţă… Cât îl priveşte pe “tutorele” lui întru propăşire materială, senatorul Frâncu, Dinţişor s-a lăudat public menţionând că “elevul şi-a depăşit profesorul”. La ce s-o fi referit, dacă nu la avere, că studiile Frâncului sau poziţia lui socială nu le poate avea „Dintele”, nici dacă mai trăieşte o altă viaţă? Va urma.

ROMEO POPESCU