Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Din puşcărie de la Colibaşi, Frâncu face echipă cu Tăriceanu

Emilian Frâncu n-are stare nici în puşcărie, acesta făcând politică chiar din spatele gratiilor. Cum Frâncu nu suportă să stea departe de lumina reflectoarelor şi cum după el la puşcărie nu şi-a luat şi cameramanul care apoi să posteze pe Facebook, face şi el ce poate. Şi se pare că poate. Surse din anturajul fostului primar al Râmnicului ne-au spus că acesta coordonează din penitenciar o echipă de câţiva fideli rămaşi, care-i execută ordinele fără să comenteze. Radu Renga, pus pe liber de la Vaslui, Liviu Boban, unul dintre apropiaţii săi, Dan Vlaicu, fostul şofer al lui Frâncu şi se pare că şi Claudiu Tulugea sunt ţuţării care aleargă prin teritoriu pentru a îndeplini vrerea lui Frâncu.

Despre ce este vorba, de fapt? „Fidelii” lui Frâncu umblă prin teritoriu pe la primarii liberali cu o listă de susţinere pentru Călin Popescu Tăriceanu la preşedinţia PNL. Aceştia le spun liberalilor din judeţ că este doar o chestiune de timp până când Tăriceanu va fi din nou preşedinte PNL şi că dacă vor să le fie bine din punct de vedere financiar, ar fi mai bine să semneze lista.

Iată cum încearcă oamenii lui Frâncu să-i convingă pe liberalii din teritoriu să se alăture cauzei lor.

„Noi, aleşii locali ai PNL, primari, consilieri judeţeni şi locali facem apel la toţi membrii PNL pentru convocarea unui congres extraordinar imediat după alegerile europarlamentare din 25 mai 2014.

Ne exprimăm îngrijorarea în legătură cu planurile de a reface o alianţă cu partidele din jurul lui Traian Băsescu şi ne exprimăm fără echivoc dorinţa pentru reîntoarcerea în USL. Doar revenind la guvernare în cadrul USL, ne vom îndeplini obligaţiile şi promisiunile pe care nu le-am asumat în numele USL şi PNL în faţa electoratului.

Credem că este necesară întoarcerea în PNL a tuturor celor care, dintr-un motiv sau altul, au demisionat sau au fost îndepărtaţi, pentru că partidul are nevoie de toate resursele sale în confruntarea electorală din toamna acestui an.

Considerăm necesară revenirea domnului Călin Popescu Tăriceanu în cadrul partidului, ca o garanţie că PNL nu va ajunge în rândul partidelor controlate de Traian Băsescu” – se arată în fluturaşii care circulă prin teritoriu.


FRÂNCU despre TĂRICEANU în 2008
„Pe Tăriceanu să nu-l mai văd în ochi. Eu sunt foarte supărat. Mă p… pe Tăriceanu!” și „Mi se rupe c…u’ de acest partid de c…at care a ajuns PNL” sunt câteva dintre expresiile pe care le-a folosit Frâncu la adresa lui Tăriceanu într-o discuție telefonică avută în anul 2008, când Tăriceanu era premier şi lider partid, cu președintele PNL București, Ludovic Orban, discuție care a apărut aproape integral în cotidianul „Ziua”.