Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Din prea multă grijă pentru municipiu, Gigi Matei numără copacii de pe marginea drumului

• Un consilier pentru problemele celor mulţi ACALMIE. La ultima şedinţă de Consiliu Local, care s-a desfăşurat în data de 31 ianuarie, aleşii locali, indiferent de coloratura politică pe care o poartă, au ridicat mâna ca nişte maşinării perfecte de vot ce au devenit. Numai că şedinţa care se preconiza a fi una anostă şi lipsită de replici acide din partea aleşilor din opoziţie, s-a transformat la „diverse” într-un dialog viu, chiar dacă tema aleasă a fost una mai mult decât penibilă.

Şedinţă de Consiliu Local plictisitoare la Primăria Râmnicului. Punctele aflate pe ordinea de zi au fost aprobate fără a se purta discuţii pe marginea lor, semn că aleşii intraseră într-o stare de letargie specifică sfârşitului de săptămână. Numai că, la un moment dat, spokesman-ul grupului de consilieri locali ai PSD, vorbăreţul Gigi Matei, a luat cuvântul, arătându-se extrem de deranjat de preţurile „exagerat de mari”, prestate de PIEŢE PREST, pentru îngrijirea spaţiului verde şi  golirea coşurilor de gunoi aflate pe spaţiul public. Deşi alesul local este membru în AGA acestei societăţii, care aparţine de Primăria Râmnicului, fapt ce înseamnă că şi-a dat consensul la stabilirea tarifelor aflate în discuţie, Gigi Matei s-a dat din nou în stambă, demonstrând că nu ratează nicio ocazie, indiferent dacă există sau nu pericolul să cadă în derizoriu, să-şi facă campanie electorală în Consiliu Local. „Personal sunt puţin supărat, pentru că sunt în AGA la Pieţe Prest şi nu am fost întrebat cum s-a făcut materialul respectiv, dar, sincer, mi se par tarifele foarte mari. Ele sunt într-un cadru legal, aprobat, însă trebuie pus la punct un tarif.  Mie mi se pare că nu avem un control asupra acestor sume. Trebuie să ţinem în mână aceste servicii, pentru că altfel ne vom trezi că nu vor putea fi decontate. De exemplu, golirea unei coş de gunoi costă 1, 5 lei, preţ care mi se pare exagerat. Aş fi putut să tac pentru că sunt în AGA acolo, dar mi se pare corect să informez cetăţenii care m-au votat. Eu nu am niciun câştig, nici într-o parte, nici în alta. Să continuăm, 2 lei văruirea a două borduri. La fel, mi se pare mult. Văruirea unui copac este doi lei, tot mult…  La Pieţe Prest, sunt curios cum vor fi preţurile proiectate, pentru că nu avem un inventar”, susţine consilierul PSD.

Matei a căzut în derizoriu

Ceea ce nu a înţeles Gigi Matei este că, de exemplu, golirea unui coş de gunoi, pe lângă operaţiunea în sine, transportul acestuia la groapa ecologică, dar şi sortarea acestuia necesită un efort suplimentar. În van a încercat să-i explice primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, că preţul care i-a făcut părul măciucă de supărare nu este deloc exagerat şi că el se încadrează în nişte tarife prestabilite, însă nu a fost chip să-l îmbuneze pe certăreţul ales local. Ba, mai mult, pentru a arăta cât este de preocupat de soarta copacilor din oraşul nostru, cât de cosmetizaţi au fost ei, dar şi de faptul că angajaţii primăriei nu le acordă atenţia de care bieţii de ei au nevoie: „Într-o zi, trei oameni de la Primăria Râmnicului, mai exact două femei şi un şef care se uita, făceau toaletarea pomilor de pe Calea lui Traian. Stând la semafor, am numărat şi eu pomii şi am numărat vreo 50 de copaci. La fiecare au tăiat câte o crenguţă. Se numeşte toaletare pom”.

Matei a fost contrazis de primarul Râmnicului, Romeo Rădulescu, care i-a explicat, că, de fapt, operaţiunea se numeşte corecţie. În altă ordine de idei, consilierul local PSD nu ripostează, şi ne referim aici la ultima şedinţă de Consiliu Local, la proiectele de hotărâre unde se necesitau discuţii pentru o mai bună informare a cetăţeanului, însă se ceartă ca la uşa cortului cu colegii din CL asupra unei probleme lipsite de importanţă. Dacă în cazul pomilor tăierea unei crenguţe, operaţiunea se numeşte „corecţie”, în cazul consilierului ar trebui să se numească „autocorecţie”. OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU