Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Din afara politicii, DAN NIȚU a dat lovitura: Legea privind creșterea indemnizațiilor pentru mame intră în vigoare de la 1 iulie!

Deși Remus Daniel Nițu și-a încheiat socotelile cu politica, alegând să iasă din viața politică și chiar dându-și demisia din funcția de senator, iată că roadele muncii sale în Senat încep să se vadă. Legea privind creșterea indemnizației pentru mame, care presupune că indemnizaţia va fi 85% din media veniturilor realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani şi nu poate fi mai mică de 85% de salariul minim brut pe ţară garantat a trecut de Camera Deputaților, votul final fiind dat miercuri, 30 martie 2016. Foarte important este faptul că plafonul maxim de 3.400 de lei a fost eliminat.

“Aceasta initiativa legislativa repara o nedreptate, o discriminare a proaspetilor parinti. In prezent, numai cei care opteaza pentru concediul de un an pot primi o indemnizatie pentru cresterea copilului de pâna la 3.400 de lei, in timp ce aceia care aleg concediul de doi ani nu pot primi o indemnizatie lunara mai mare de 1.200 de lei. Cu siguranta, majorarea plafonului maxim al indemnizatiei si in cazul celor care ramân acasa doi ani va determina cresterea veniturilor pentru multe familii cu nou-nascuti si este si o cale de incurajare a natalitatii. Astazi, ne facem griji ca sistemul de pensii nu va mai putea fi sustinut in câtiva ani din cauza imbatrânirii populatiei, iar, pe de alta parte, dificultatile financiare reprezinta unul dintre principalele motive pentru care românii ezita sa aiba copii. Trebuie sa privim atât prezentul, cât si viitorul in mod responsabil si sa luam decizii care sa creasca nivelul de trai al românilor si sa asigure un echilibru social si pentru urmatoarele generatii”, declara ex-senatorul Dan Nitu, în urmă cu un an de zile.