Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputatul Vasile Cocoș despre moțiunea simplă în Parlament împotriva ministrului Educației

Grupul Parlamentar Pro Europa a anunţat în plenul Camerei Deputaţilor, că depune o moţiune de cenzură împotriva ministrului Educaţiei, Monica Anisie. Moţiunea va fi susţinută şi de deputaţii PSD.
Deputatul PSD Vasile Cocoș este de părere că haosul provocat în învățământ de de ministrul liberal Monica Anisie trebuie să înceteze: ”Moțiunea se numește ”Pas cu pas, am ajuns în colaps educaţional, PNL a creat o Românie needucată” și solicităm demiterea imediată a ministrului Educației. În această criză, provocată de pandemia COVID-19 am văzut cu toții că învățământul nu este gratuit în România. În această perioadă, pentru jumătate dintre elevi nu a fost asigurat dreptul la educație. Grav, foarte grav! Bătaia de joc la adresa profesorilor și elevilor aceste țări trebuie să înceteze”, susține deputatul Vasile Cocoș.

Conform legii, moțiunea simplă este doar consultativă, nu atrage juridic eliberarea din funcție a ministrului dacă respectiva moțiunea trece de votul parlamentarilor.
Spre deosebire de moţiunea de cenzură care conduce la căderea Guvernului, moţiunea simplă are ca efect doar adresarea unui advertisment politic cu scopul de a remedia o situaţie eronată fără a creea de partea Guvernului obligaţia de a o respecta.