Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputatul Lovin reaminteşte că, nici până în prezent, nu s-au alocat fonduri pentru refacerea DC Bărbăteşti-Bodeşti

Calamităţile din ultima vreme au generat pagube colosale în judeţul Vâlcea, iar comuna Bărbăteşti a fost una dintre localităţile greu încercate de furia naturii. Acolo, DJ 646 E a fost grav afectat, suma necesară refacerii acestui drum fiind de aproximativ 3,2 milioane de lei. Din păcate, acesta nu este singurul obiectiv parţial distrus de viituri. Cu un an înainte, inundaţiile au lovit puternic DC Bărbăteşti – Bodeşti şi un zid de sprijin din zonă, lucrările de reparaţii în aceste cazuri fiind estimate la alte câteva sute de mii de euro.

În opinia deputatului Dumitru Lovin, care s-a interesat de situaţia de la Bărbăteşti şi a fost abordat pe această temă de cetăţenii din zonă, este extrem de important ca autorităţile judeţului să insiste la Guvern pentru a ajuta atât comunitatea primarului Constantin Bănacu, cât şi celelalte localităţi afectate de calamităţile din ultimii ani.

„Din ce informaţii sunt disponibile la ora actuală, sunt şanse mari să se aloce fonduri pentru recondiţionarea DJ 646 E, recent afectat de calamităţi, dar este extrem de important să se rezolve şi situaţia DC Bărbăteşti – Bodeşti, drum distrus parţial în 2017, în aşa fel încât nici oamenii din acea zonă să nu mai aibă de suferit. Ca să rezolvăm aceste situaţii, trebuie ca Prefectura, Consiliul Judeţean şi noi, parlamentarii, să facem front comun şi, împreună, să determinăm cu argumente autorităţile de la Bucureşti să ne dea o mână de ajutor. Altfel, pe măsură ce trece timpul, se adună alte şi alte probleme şi rezolvarea lor va fi tot mai grea. Eu sunt de acord să fac orice demersuri sunt necesare pentru a ajuta comunităţile afectate, sigur, alături de autorităţile judeţului şi poate că o întâlnire pe astfel de teme, la Prefectură sau Consiliul Judeţean, ar fi necesară”, a transmis deputatul Dumitru Lovin.