Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputatul Lovin anunţă că se caută soluţii pentru scurtarea termenelor de soluţionare a contestaţiilor

• din cauza blocării unor achiziţii, România a pierdut sume importante de la UE

La începutul acestei săptămâni, deputatul ALDE Dumitru Lovin a depus 6 interpelări la registratura Parlamentului României şi, conform protocolului Camerei Deputaţilor, numai una dintre acestea a putut fi citită în plen. A ales să supună atenţiei colegilor interpelarea adresată prim-ministrului României, doamna Viorica Dăncilă cu tema: reducerea termenelor de rezolvare a contestaţiilor.

În ultimii ani, pentru firmele care participă la licitaţii publice, a devenit o obişnuinţă să conteste rezultatele procedurilor de achiziţii, în situaţia în care alţi ofertanţi câştigă. Din acest motiv, foarte multe investiţii în infrastructură s-au blocat, aşa că preşedintele ALDE Vâlcea, a decis să abordeze acest subiect în Parlamentul şi să o interpeleze pe Viorica Dăncilă, premierul României.

„S-a ajuns atât de departe încât proiecte foarte importante să se fazeze şi să se piardă sume importante de la Uniunea Europeană. De aceea, am salutat anunţul făcut, recent, de prim-ministrul Viorica Dăncilă şi anume că, în ceea ce priveşte achiziţiile publice, se vor lua măsuri pentru reducerea termenelor de rezolvare a contestaţiilor. Numai că, în cazul în care astfel de litigii ajung să se tranşează în instanţă, nici chiar Guvernul României nu mai poate să intervină”, a spus deputatul vâlcean.

Considerând că şi Parlamentul ar putea veni cu soluţii, alături de Executiv, Dumitru Lovin i-a cerut premierului să-i comunice măsurile concrete la care se gândeşte în vederea reducerii termenelor de soluţionare a contestaţiilor şi când estimează că ar putea intra în vigoare acestea, în aşa fel încât investiţii importante pentru ţara noastră să nu se mai blocheze, cum s-a întâmplat până acum.