Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputatul Lovin a intervenit la Guvern pentru rezolvarea problemelor cu reţelele de curent şi drumurile din zona Transalpina Ski Resort

Toată lumea ştie că, la Vâlcea, în comuna Voineasa, s-a construit unul dintre cele mai frumoase şi promiţătoare domenii schiabile din România – Transalpina Ski Resort. Până acum, însă, nu a fost valorificat nici 10 % din potenţialul incredibil al acestei pitoreşti zone, suprafeţe impresionante, propice pentru sporturile de iarnă, aşteptând în continuare să fie transformate în baze de agrement, spaţii de cazare şi utilităţi. Ba mai mult, la ora actuală, nici staţiunea deja amenajată nu funcţionează la capacitate, iar una dintre cauze este starea reţelelor CEZ. Pe această temă, deputatul Dumitru Lovin i-a adresat o interpelare colegului şi prietenului său, Anton Anton, ministrul Energiei, explicând că reţelele necesită îmbunătăţiri.

„Cablurile sunt mult prea subţiri, iar desele fluctuaţii şi căderi de curent pot afecta serios instalaţiile şi echipamentele realizate cu multă trudă, cu finanţare guvernamentală. Acest lucru s-a întâmplat în trecut, dar din fericire pagubele nu au fost foarte mari. În opinia specialiştilor, reţelele trebuie să fie în buclă şi se pare că există şi un proiect în acest sens. În aceste condiţii, vă rog să aveţi în vedere pentru perioada imediat următoare discuţii cu reprezentanţii CEZ pe acest subiect ce poate fi încadrat în noua strategie energetică a României”, a propus parlamentarul ALDE. Printr-o altă interpelare, adresată ministrului Transporturilor, Dumitru Lovin a abordat şi problema drumului de la Transalpina Ski Resort către Sibiu.

„Drumul de la Obârşia Lotrului către Sibiu-Mediaş trebuie deschis şi recondiţionat, în aşa fel încât să faciliteze accesul iubitorilor sporturilor de iarnă din Ardeal către domeniul schiabil de la Vâlcea. Vă reamintesc faptul că lucrări de reabilitare sunt necesare şi pe sectorul de drum naţional (DN 7A) ce leagă Voineasa de Petroşani (aproximativ 20 de kilometri)”, a menţionat deputatul vâlcean, în speranţa că Guvernul îşi va face datoria.