Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputatul Laurențiu Cazan vrea ca justiția din țara noastră să se desfășoare în condiții modern și democratice

„În data de 27 septembrie, împreună cu colegii mei din cadrul Camerei Deputaților am adoptat în favoarea adoptării proiectului de lege care are in vedere organizarea judiciară și modernizarea acesteia pentru a ne ridic încă o dată la standardalele moderne europene.

Proiectul prevede faptul că sistemul de repartizare aleatorie a cauzelor pe completuri de judecată se auditează extern la fiecare 2 ani. Auditurile externe sunt efectuate din punct de vedere tehnic și din punct de vedere al efectelor de distribuție rău intenționate sau aleatoare în scopul identificării și eliminării deficiențelor sistemului. Proiectul include, de asemenea, reguli detaliate pentru înființarea a 5 judecătorii în cadrul Curții Supreme de Casație și Justiție specifice acestor structuri judecătorești.

Prin adoptarea acestui proiect de legi, Partidul Național Liberal dorește să asigure în continuare faptul că justiția din țara noastră se desfășoară în condiții modern și democratice, asigurând astfel siguranța cetățenilor atât în present, cât și în viitor” a transmis Laurențiu Cazan, Deputat PNL de Vâlcea.