Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputatul Laurențiu Cazan, vot favorabil pentru desființarea SIIJ

„În plenul Camerei Deputaților, alături de colegii mei deputați, am votat în favoarea legii care desființează Secția pentru investigarea infracțiunilor din Jusție (SIIJ). Desințarea SIIJ a fost unul dintre obiectivele fundamentale ale guvernării liberale și una printre cele mai importante promisiuni asumate în campania
electorală. Prin votul nostru, acea promisiune este îndeplinită.
Partidul Național Liberal s-a opus existenței SIIJ încă de la înființarea secției, întrucât aceasta crea practic o imunitate penală pentru procurorii din cadrul SIIJ în unele situații, crea o situație incertă cu privire la principiul controlului ierarhic, a fost criticată în multiple rapoarte MCV ale Comisiei Europene ca fiind un
obstacol în calea independenței justiției, făcând totodată obiectul mai multor opinii critice ale Comisiei de la Veneția.
Mă bucur că am putut contribui prin vot la realizarea acestui obiectiv. Românii trebuie să știe că Partidul Național Liberal se ține de cuvânt și că principala noastră preocupare atât în Parlament cât și în Guvern, este buna guvernare – să creăm condițiile pentru o viață bună în România și să ducem la îndeplinire promisiunile asumate în fața electoratului.
Partidul Național Liberal reafirmă importanța deosebită a unui sistem de justiție independent și funcțional pentru dezvoltarea României, a statului de drept și angajamentul ferm pentru consolidarea drumului european al României” a transmis deputatul PNL de Vâlcea, Laurențiu Cazan.