Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputatul Eugen Neaţă susține amendamentele care vor corecta inechitățiile privind salarizarea polițiștilor

Deputatul PSD, Eugen Neaţă, susține programul de guvernare al PSD, care a pus în aplicare o serie de lucruri benefice pentru cetățeni. Ca membru în Comisia pentru muncă și protecție socială, deputatul Eugen Neaţă a susținut o serie de amendamente care au menirea să corecteze inechităţile privind salarizarea polițiștilor. Aceste amendamente au fost însușite de către întreaga comisie, au fost votate și introduse în Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative.

”Sunt alături de foștii mei colegi și îi voi susține ori de câte ori va fi necesar. Amendamentele introduse în Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2017 sunt următoarele:

La articolul 1. alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:

(2) Prin excepţie de la prevederile alin.(1), începând cu luna aprilie 2017, personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare beneficiază de prevederile art.3^1alin. (6) şi (9) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, cu modificările şi completările ulterioare.

La articolul 1. se modifică alineatul (3^2) şi va avea următorul cuprins:

(3^2) Personalul militar, poliţiştii, funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor şi personalul civil din cadrul instituţiilor publice din sistemul de apărare planificat să asigure continuitatea îndeplinirii atribuțiilor specifice, în afara programului normal de lucru, de la domiciliu, beneficiază pentru această perioadă de o majorare de 40% din salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcţie acordat în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

La articolul 4. se introduce alineatul (2) şi (3) şi va avea următorul cuprins:

(2) Prin excepție de la prevederile art. 1 alin.(1), începând cu luna aprilie 2017, pentru personalul militar, polițiștii, funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare şi personalul civil din cadrul instituțiilor publice din sistemul de apărare, ordine publica şi securitate naționala, sporurile, indemnizațiile şi alte asemenea drepturi specifice acestui domeniu de activitate, acordate proporțional cu timpul efectiv lucrat pe baza pontajelor, şi care nu fac parte, potrivit legii, din salariul de bază/salariul funcției de bază/solda funcției de bază, precum şi drepturile salariale acordate pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică sau, după caz, pentru risc şi pericol deosebit, se determină prin raportare la salariul de bază/solda de funcție/salariul de funcţie cuvenit, al cărei/cărui cuantum nu poate fi mai mic decât nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

(3) Cuantumul drepturilor salariale determinate potrivit alin. (2) nu poate fi mai mic decât cel stabilit ca urmare a modalității de calcul utilizată în lună martie 2017.

Am convingerea că prin aceste modificări, poliţiştii vor fi motivaţi, vor da dovadă de mai mult respect şi vor fi mai aproape de cetăţeni, iar instituţiile statului vor începe să între în normalitatea de a lucra în folosul cetăţeanului. Ele sunt cele care trebuie să protejeze fiecare om în parte şi pe toţi echitabil, în acelaşi timp”, susține deputatul Eugen Neaţă.