Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputatul Dumitru Lovin: Vâlcea are lideri politici care se duc la Bucureşti să facă rău, nu bine!

Prin intermediul unei interpelări, deputatul Dumitru Lovin a solicitat Ministerului Dezvoltării să nu mai aprobe sau să respingă pe criterii politice proiecte prin PNDL sau alte programe de investiţii. Parlamentarul a explicat că, din cauza acestei practici, anul trecut, comuna Fârtăţeşti, una dintre cele mai mari localităţi din Oltenia, atât ca întindere, cât şi ca populaţie, a pierdut două investiţii vitale şi mii de oameni din acea zonă au de suferit.
„Este vorba despre modernizarea drumurilor de interes local şi de extinderea sistemelor de apă şi canalizare. Din păcate, avem lideri politici locali care, în loc să se ducă la Bucureşti pentru a ajuta, merg acolo să facă rău. Comuna Fârtăţeşti este un caz, dar sunt multe altele. Din prostie, cu intenţii ascunse, pentru că are ceva cu primarul sau mai ştiu eu din ce alte motive, cineva a trimis la Ministerul Dezvoltării documente care nu reflectau realitatea. Fârtăţeştiul ieşise din ADI Apa Vâlcea, iar lucrările prevăzute până la un punct în documentaţia proiectului pe POIM, precum şi în masterplanul judeţean de apă şi canalizare, rămăseseră fără sursă de finanţare. Nu era dublă finanţare! Ambele investiţii se puteau face foarte uşor prin PNDL, dar cineva a trimis nişte prostii la Bucureşti şi s-a respins finanţarea. Ulterior, la Ministerul Dezvoltării au ajuns hârtiile corecte, dar era prea târziu. Această nedreptate trebuie corectată cumva şi cel mai bun mod ar fi noua sesiune PNDL”, a transmis, pe acest subiect, deputatul Dumitru Lovin.
Din punctul său de vedere, fiecare zi de întârziere a acestui program generează pagube colosale. Românii aşteptau relansarea acestuia încă din toamna anului trecut. Apoi, noua Putere a promis că îl va demara în până în primăvara lui 2020. Iată însă că a venit vara şi pesemne că va trece şi toamna până când lucrurile se vor urni.