Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputatul Constantin Rădulescu cere lămuriri cu privire la activitatea lui Piperea de la Oltchim

– Printre altele, deputatul vâlcean vrea să i se clarifice informaţia conform căreia administratorului judiciar Gheorghe Piperea ar avea relaţii de afaceri cu firme ce a păgubit Oltchim-ul şi, implicit, statul român.

Nemulţumit că nu se lămuresc, odată pentru totdeauna, lucrurile la combinatul Oltchim, deputatul Colegiului Uninominal Rm. Vâlcea Sud, Constantin Rădulescu, l-a luat la întrebări pe ministrul liberal al Economiei, Varujan Vosganian. El i-a solicitat informaţii referitoare la acţiunile administratorului judiciar Gheorghe Piperea, dar şi să îi dezvăluie dacă acesta are relaţii de afaceri cu firme ce au prejudiciat combinatul Oltchim. „Atât în presa naţională cât şi în presa locală din judeţul Vâlcea, se vehiculează o serie de opinii, întrebări, nedumeriri etc., cu privire, pe de-o parte, la soarta S.C. OLTCHIM S.A. Rm. Vâlcea, unitate etalon a chimiei româneşti, până mai deunăzi, aflată acum, din păcate, în stare de insolvenţă şi, pe de altă parte, la strategia aplicată de  administratorul judiciar al OLTCHIM-ului, domnul Gheorghe Piperea. În acest context, ţinând cont de acuzaţiile formulate de presă şi cetăţeni care s-au prezentat şi mi-au comunicat verbal nemulţumirea dumnealor faţă de lipsa de comunicare din partea domnului Gheorghe Piperea şi prin urmare de necesitatea aflării unor date edificatoare cu privire la stadiul în care se află în momentul de faţă Combinatul chimic OLTCHIM, dar şi cu privire la viitorul acestui mare combinat şi implicit la soarta salariaţilor acestuia, vă întreb domnule Ministru, următoarele:

– domnul Gheorghe Piperea vă informează în legătură cu planul sau planurile pe care le-a gândit şi le-a întocmit în ce priveşte S.C. OLTCHIM S.A. Rm. Vâlcea?

– planurile respective, dacă există, v-au fost transmise şi ce anume prevăd?

– aceste planuri sunt în avantajul statului român şi pe cale de consecinţă şi în avantajul salariaţilor?

– sunt adevărate afirmaţiile unor ziarişti şi chiar parlamentari precum  că domnul Gheorghe Piperea este implicat în apărarea unei/unor firme care au păgubit chiar Combinatul chimic în discuţie, cu câteva milioane de euro?

– este adevărat că, pe de-o parte sunt concediaţi sute de salariaţi, iar pe de altă parte, sunt angajaţi alţi oameni şi chiar cu salarii foarte mari? Dacă aşa stau lucrurile, aş dori să ştiu şi câţi oameni au fost concediaţi, câţi au fost angajaţi, în ce calitate, pe ce criterii, cu ce salarii şi din care fond sunt suportate salariile acestor noi angajaţi?

Solicit răspuns scris şi vă reamintesc, domnule Ministru, că vă pun aceste întrebări pentru că mă interesează direct în primul rând în calitate de cetăţean și după aceea de deputat, tot ce se întâmplă cu S.C. OLTCHIM S.A. Rm. Vâlcea (economic, social etc.), întrucât am fost ales deputat în Colegiul uninominal nr. 2 Rm. Vâlcea, adică exact în Colegiul uninominal în care se află Combinatul chimic OLTCHIM şi în care trăiesc familiile salariaţilor şi foştilor salariaţi ai acestuia, fiind trimis în Parlamentul României pentru a-i reprezenta şi pe ei şi pentru a le apăra drepturile şi interesele legitime, astfel că nu pot şi nici nu cred că aş putea să rămân indiferent la orice vizează” – susţine deputatul Constantin Rădulescu.

CLAUDIA STANCIU