Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputatul Aurel Vlădoiu, în mijlocul cetăţenilor din Băbeni

SUSŢINERE. La sfârşitul săptămânii care a trecut, candidatul USL în Colegiul Horezu, Aurel Vlădoiu, a fost în târgul de la Marcea, în Băbeni, unde, alături de primarul Ion Bîzîc, a stat de vorbă cu sute de cetăţeni veniţi fie la cumpărături, fie să vândă diverse produse sau animale. Parlamentarul a  împărţit mii de materiale electorale şi a ascultat păsurile oamenilor. Peste 90 la sută dintre cei cu care au stat de vorbă, deşi trăiesc în mediul rural, aveau destul de multe cunoştinţe despre USL, măsurile luate până acum de către Guvernul Ponta şi proiectele de viitor ale acestei construcţii politice.

Constatând că au o susţinere extraordinar de mare în zona Băbeni, Aurel Vlădoiu şi Dan Niţu au afirmat că acest lucru îi responsabilizează şi vor încerca să răsplătească încrederea comunităţilor de aici ajutându-le cu tot ceea ce pot. De altfel, cei doi candidaţi USL sunt deja foarte implicaţi în viaţa oraşului condus de primarul Ion Bîzîc. Spre exemplu, vineri, cu o zi înainte de târg, reprezentanţii Uniunii Social Liberale participaseră la un alt eveniment foarte important: Balul bobocilor organizat la Liceul „George Ţărnea”. Cu această ocazie, Vlădoiu şi Niţu au oferit premii şi flori. „Am stat de vorbă cu peste 1.000 de locuitori din Băbeni, Ioneşti, Şirineasa, Pesceana, Galicea şi Stoileşti. Împreună cu viitorul senator Dan Niţu, va trebui să găsim soluţii imediate pentru mărirea subvenţiilor în agricultură. Este inadmisibil ca România să aibă cea mai mică subvenţie la hectar, adică 120 euro,  în timp ce în Franţa subvenţia este de 350 euro, iar în Grecia este de  500 euro la hectar. Este o discriminare pentru ţara noastră, iar în acest domeniu trebuie să se implice cu adevărat şi europarlamentarii noştri, dar mai ales comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş. O altă problemă importantă priveşte crearea de locuri de muncă, iar acest lucru trebuie corelat cu continuarea activităţii pe platforma industrială a Râmnicului. În privinţa pensiilor, le-am transmis oamenilor că, din 2013, pensia va fi indexată lunar în raport cu rata inflaţiei şi salariul mediu pe economie. În domeniul sănătăţii, redeschiderea spitalelor închise în mod abuziv de guvernele conduse de Emil Boc şi  Mihai Răzvan Ungureanu şi compensarea medicamentelor cu 90% pentru cetăţenii cu venituri mai mici de 1.000 lei sunt măsuri prioritare. Toate acestea sunt cuprinse în programul de guvernare cu care Uniunea Social Liberală va câştiga alegerile din data de 9 decembrie”, a declarat Aurel Vlădoiu.

Întâlnire cu echipele de campanie la Mateeşti

Tot la sfârşitul săptămânii trecute, deputatul Aurel Vlădoiu a fost de două ori în comuna Pietrari. Prima oară, vineri, după orele prânzului, iar a doua oară, duminică dimineaţa, când a fost însoţit şi de Dan Niţu, candidatul USL pentru funcţia de senator al colegiului Horezu-Brezoi. Nu în ultimul rând, cei doi candidaţi USL din zona Horezu s-au deplasat şi la Mateeşti, unde a avut loc o întâlnire de lucru cu echipele de campanie, ocazie cu care s-a stabilit programul deplasărilor viitoare în localităţi, dar şi strategia ce va fi aplicată în ziua alegerilor. „Uniunea Social Liberală trebuie să obţină un scor cât mai bun în data de 9 decembrie, pentru ca guvernarea noastră să aibă legitimitate şi susţinere populară. Scorul foarte bun de la alegerile locale din luna iunie, când USL a câştigat 2.400 de primării în ţară şi 37 de consilii judeţene ne arată că suntem o construcţie puternică, care va guverna în deplină putere din data de 9 decembrie”, a mai spus Aurel Vlădoiu.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU