Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputat Vasile Cocoş: “Prin Codul economic al României vor fi reduse la jumătate numărul de articole şi capitole din legile economice”

La începutul acestei luni, Guvernul a adoptat un memorandum privind elabo¬rarea Codului economic al României. „Acesta este un proiect aşteptat pe de o parte de mediul de afaceri, pe de altă parte prevăzut şi în programul de guvernare, pentru a reduce considerabil volumul legislaţiei în acest domeniu şi pentru a face legislaţia mai clară şi mai coerentă. Știu că va include toate legile ce vizează domeniul economic, într-un pachet legislativ unitar. La elaborarea Codului economic al României vor fi eliminate prevederile din legislaţie care sunt contradictorii şi cele care se suprapun, astfel încât Guvernul estimează că va fi redus la jumătate numărul de articole şi capitole din legile economice”, a declarat deputatul Vasile Cocoș.

Parlamentarul social-democrat vâlcean a mai spus că acest nou document va cuprinde Codul fiscal, Codul de procedură fiscală, Legea de înfiinţare a societăţilor comerciale, Legea evaziunii fiscale şi alte legi cu caracter economic. „Înainte de a ne fi transmis spre dezbatere şi adoptare la Parlament, Codul economic al României va fi dezbătut cu patronatele, cu asociaţiile oamenilor de afaceri, cu cei care desfăşoară activităţi independente în toate ramurile economiei, cu sindicatele, cu ONG-urile, cu autorităţi publice locale şi toate autorităţile publice interesate. Elaborarea acestui CODEX, care va cuprinde efectiv o culegere de acte normative, după ce ele vor fi revizuite într-o primă etapă, oferă avantajul principal că va fi uşor de folosit cu ajutorul tehnologiei IT şi consultat în mod gratuit de orice persoană interesată, pe criterii clare, definite”, a mai spus deputatul Vasile Cocoș.