Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputat Romeo Rădulescu: „Am cerut din nou în comisii eliminarea plăţii energiei prin regularizări”

Deputatul Romeo Rădulescu solicită ca Parlamentul să legifereze completarea Legii Energiei, în sensul în care să fie eliminată plata energiei prin regularizări. Proiectul pentru completarea Legii energiei a fost prezentat în noiembrie anul trecut în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor. De atunci, deputatul Rădulescu face demersuri permanente în comisii pentru a fi avizat şi pus cât mai repede pe ordinea de zi a Senatului.

„Parlamentarii trebuie să înţeleagă că nu ne putem juca cu banii familiilor. Avem nevoie cât mai urgent de facturarea unitară pentru energie, astfel încât să scăpam de plăţile în baza regularizărilor.

Tranşa estimativă pe care consumatorii de curent electric sau gaze trebuie să o plătească trebuie să dispară. Aşa cum am propus în proiectul pentru modificarea Legii energiei, nu mai putem tolera destabilizarea permanentă a bugetelor familiilor. Plăţile în baza regularizărilor îi obligă inclusiv pe cei mai nevoiaşi români să renunţe la cheltuielile alimentare, pentru achitarea facturilor la curent sau gaze. Aşadar, pe baza unui index citit lunar, populaţia nu va mai trebui să achite anticipat sau retroactiv sume estimate.

În prezent, prin regularizare, oamenii trebuie să plătească într-o singură tranşă, pentru mai multe luni o sumă consistentă”, susține parlamentarul, prin intermediul unui comunicat de presă.