Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputat Ovidiu Popa: „Salariaţii pot primi până la 150 de lei pe lună de la angajatori, tichete culturale, de anul viitor”

Salariații vor putea primi de la angajatori, în fiecare lună, și tichete culturale, potrivit unui act normativ care se va aplica efectiv din ianuarie 2019. Astfel, angajații vor putea să folosească tichetele pentru a se duce la concerte sau a-și cumpăra carți, muzică și filme.

Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare a fost publicată în Monitorul Oficial, însă ea se va aplica abia de la 1 ianuarie 2019. Prin intermediul legii, vor fi reunite, practic, într-un singur act normativ toate biletele de valoare pe care angajatorii pot să le acorde propriilor salariați. Astfel, pe lângă tichetele de masă, tichetele cadou, tichetele de creșă și voucherele de vacanță, ce există și în prezent, vor apărea tichetele culturale.

Deputatul social-democrat Ovidiu Popa spune că prin această lege se încurajează accesul la fenomenele culturale pentru salariaţi, în conextul în care, anumite preţuri la spectacole de teatru sau concerte sau preţul cărţilor este unul destul de ridicat: „Tichetele culturale vor avea o valoare lunară de maximum 150 de lei (sau de 300 de lei, dacă se vor acorda doar ocazional) și vor putea fi folosite la plata bunurilor și serviciilor culturale. Mai precis, vorbim despre abonamente/bilete la spectacole, concerte, muzee, târguri, expoziții, parcuri tematice, proiecții cinematografice și festivaluri, precum și de cărți, manuale școlare, albume muzicale și filme.

Prin această reglementare salariaţii pot procura abonamente sau bilete la spectacole, concerte, muzee, târguri, expoziții, parcuri tematice, proiecții cinematografice și festivaluri, precum și de cărți, manuale școlare, albume muzicale și filme. Părinţii pot astfel asigura cărţile din tematica şcolară suplimentară pentru copii sau poate fi încurajat mersul la teatru, la filarmonică, la film”.