Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputat Ovidiu Popa: ”Persoanele cu vârsta de peste 16 ani, cu studii primare, vor putea obține o calificare”

”Potrivit noilor reglementări, care modifică Legea nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă, persoanele cu vârsta de peste 16 ani, care au cel puțin studii primare, vor putea fi cuprinse în programele de ucenicie pentru dobândirea competențelor corespunzătoare unei calificări de nivel 1.

Pentru această situație contractul de ucenicie va avea o durată de cel puțin 6 luni.

Persoanele cu studii primare vor putea obține o calificare urmând programele de formare profesională prin ucenicie la locul de muncă, organizate în baza Legii nr.279/2005 privind ucenicia la locul de muncă, modificată prin OUG 96/9.11.2018. Prin aceste reglementări se urmărește obținerea unei calificări pentru tinerii cu vârsta de peste 16 ani, care doresc să se concentreze pe învățare pornind de la situațiile profesionale reale, concrete, cerute de practicarea unei ocupații direct la locul de muncă.

Astfel, prin această formă de pregătire, tinerii pot dobândi competențe profesionale și un loc de muncă cu o durată între 6 luni și trei ani, angajatorul asigurându-i ucenicului condițiile necesare pregătirii teoretice și practice” a declarat deputatul PSD de Vâlcea, Ștefan Ovidiu Popa.