Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputat Eugen Neață: „Congresul, ministrul și șuții din cartier”

„Afacerile Interne ale României au cea mai hazlie căpetenie din toate timpurile. Ministrul Lucian Bode. L-am urmărit ieri într-o bâlbâială de zile mari, în conferința de presă despre marea îmbulzeală de la congresul colegilor liberali. Întrebat de ce nu a păstrat el însuși distanța impusă de pandemie, față de colegii săi, ne-a spus că trebuie pusă întrebarea organizatorilor acestui eveniment. Întrebat de ce nu a chemat forțele de ordine din … subordinea sa, pentru a impune legea, a răspuns că nu era acolo ca ministru, ci ca membru de partid. Mai rotund decât sfera, cum s-ar spune. Rotunjimea de acest fel nu este însă nici politică și nici diplomație, cum își închipuie probabil domnul din poveste. Este lipsă de asumare a propriilor fapte, a poziției de ministru, lașitate.

Am lucrat în Ministerul Afacerilor Interne, am fost polițist de carieră și comandant în Poliția Română. Știu foarte bine care sunt calitățile elementare pe care trebuie să le aibă cel care se încumetă să ocupe pozițiile de comandă la oricare nivel al Ministerului Afacerilor Interne și vă garantez că printre ele sunt toate calitățile pe care le atribuim de obicei oamenilor îndrăzneți și curajoși, responsabili și principiali, dăruiți regulilor și oamenilor care trebuie apărați prin aplicarea regulilor și legilor avute la dispoziție. Nu e loc la vârful acestei activități de oameni care se eschivează, se ascund de propriile fapte, tremură la vocea primului infractor și se coalizează cu gruparea politică din care face parte, pentru a încălca legea și regulile pe care este obligat să le apere cu orice preț.

Atitudinea sărmanului ministru și a colegilor săi de partid începe să semene din ce în mai mult cu aceea a șuților din cartierele bucureștene, care o făceau pe grozavii arătând pe internet ce chefuri trag ei în plină pandemie. Diferența este că peste șuți au năvălit atunci toate forțele de ordine. Peste cei care s-au îmbulzit recent la pavilionul Romexpo, în frunte cu Lucian Bode, ministru al Afacerilor Interne, n-a năvălit nimeni, chiar dacă veselia s-a transmis în direct la toate televiziunile de știri, timp de două zile! Greu de explicat așa ceva. Și, ca penibilul să fie complet, Lucian Bode și-a încheiat conferința de presă pe care a inițiat-o ieri, cerând scuze de la doamnele din mass-media care au fost împinse, lovite, apostrofate verbal, de colegii săi de partid, în timpul evenimentului liberal. Gestul, care s-a dorit eliberator, n-a făcut decât să-i înfurie pe ziariști și să-l arate pe viteazul ministru Lucian Bode la adevărata sa valoare publică.

Lașitatea și eleganța demnă de milă nu fac casă bună cu funcția pe care o ocupă încă la vârful unui minister al eleganței comportamentale și al curajului nelimitat. Punct.” a transmis deputatul PSD de Vâlcea, Eugen Neață.