Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputat Daniela Oteșanu: „Sistemul paralel de vaccinare este o mare acţiune de CORUPŢIE”

„Stimate domnule ministru, scandalul dintre dumneavoastră şi premierul României care a izbucnit în public în ultimele zile a scos la lumină o realitatea înfiorătoare, aceea a unei vaccinări paralele faţă de cea oficială a tuturor românilor care au optat sau vor opta să se vaccineze împotriva COVID. Cum explicaţi faptul că pe lângă „vulnerabili” şi „esenţiali” a apărut o nouă categorie prioritară: SPECIALII, exact ca în vremea comunismului.

Domnule ministru, este o mare acţiune de CORUPŢIE a puterii de stat. Câte dintre persoanele care au decedat sau care sunt acum la ATI ar fi putut fi salvate cu vaccinurile luate de cei 7.000 de SPECIALI care au intrat peste rând? Domnule ministru, aţi ştiut de la bun început că sunteţi într-o mare culpă morală şi penală şi din acest motiv aţi secretizat centrele de vaccinare paralele?

Atât dumneavoastră, cât şi domnul Cîţu aţi adus ca argument faptul că o parte dintre cei care s-au vaccinat în sistemul paralel aveau 65 de ani sau aveau boli cronice, deci erau eligibili să se vaccineze. Este un argument absolut penibil, pentru că aceste rude ale Specialilor, care ar fi fost eligibile pentru etapa a II-a, au intrat tot peste rând, nu au stat la coadă, pe aplicaţia publică, la care aşteptau toţi ceilalţi cetăţeni eligibili, dar obişnuiţi, nu speciali. Specialii au intrat peste rând, într-un sistem de vaccinare paralel. Deci, faptul că ar fi fost eligibili nu scuză cu nimic vaccinarea paralelă care se desfăşoară încă de la începutul anului.

Acest sistem paralel de vaccinare este, de fapt, o mare acţiune de corupţie pentru că toţi cei care vă aflaţi la putere v-aţi folosit funcţiile publice pentru a obţine foloase necuvenite pentru SPECIALII care au fost vaccinaţi peste rând. De aceea, este obligatoriu ca justiţia să investigheze cea mai amplă acţiune de corupţie a acestui guvern, care s-a soldat deja cu pierderea de vieţi omeneşti din rândul celor care n-au mai apucat să se imunizeze din cauza SPECIALILOR. Mai mult decât atât, SPECIALII au fost prioritatea zero a campaniei de vaccinare.

În sistemul paralel de vaccinare nu au lipsit vaccinurile, cum s-a întâmplat în sistemul public. Acolo s-a găsit mereu vaccinul pentru rudele celor speciali. Apelul la transparenţă este o falsă scuză, domnule ministru. Este o mare minciună că publicarea datelor de către Ministerul Sănătăţii ar fi avut loc în spiritul transparenţei. Publicarea lor este doar rezultatul conflictelor interne din Coaliţia CDR 2.0. Dacă nu v-aţi fi certat între dumneavoastră, nu am fi aflat niciodată de vaccinarea paralelă. Cea mai clară dovadă că nu sunteţi un ministru deloc transparent este modul în care v-aţi angajat pilele în minister. Nu mai apar cu nume şi prenume, ci doar cu numărul de dosar. Asta e pseudotransparenţa de care aţi dat dovadă în cele câteva luni de când conduceţi Ministerul Sănătăţii. Scandalul dintre dumneavoastră şi domnul Cîţu a scos la suprafaţă toată mizeria pe care Guvernul încearcă să o ascundă sub preş despre modul în care se face vaccinarea paralelă în România. Ni se ascund date ca să nu vedem cum se fac înscrieri în afara regulilor stabilite si aprobate prin lege, şi cum se face vaccinarea în centre care nici măcar nu apar în platforma oficială. De ce aţi încercat să secretizaţi vaccinarea paralelă? Vaccinarea paralelă demonstrează că pentru actuala coaliţie de guvernare PNL-USR-PLUS-UDMR, românii de rând, oamenii cu probleme medicale, bătrânii, nu sunt importanţi. Importanţi sunt ,,esenţialii” din serviciile secrete şi din structurile de forţă. Domnule ministru, de ce ne-aţi ascuns aceste informaţii? De frică? Nu doriţi ca românii să se revolte aflând că guvernul Cîţu nu dă doi bani pe oamenii simpli care au devenit neesenţiali pentru actuala putere, imediat după alegeri? Domnule Voiculescu, vă reamintesc că o clasificare a datelor, cu scopul de a ascunde deciziile discriminatorii şi ilegale ale Guvernului, este interzisă de lege! Solicit răspuns în scris.”, transmite deputatul PDS de Vâlcea, Daniela Oteșanu.