Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputat Daniela Oteşanu: „Magazinele, restaurantele şi patiseriile vor informa clienţii despre produsele care conţin lapte cu adaos”

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat recent, în calitate de for decizional, cu 255 de voturi „pentru”, un vot contra şi trei abţineri, proiectul Legii laptelui şi a produselor lactate, potrivit deputatului PSD de Vâlcea, Daniela Oteşanu. Legea se află la promulgare, la preşedinte.

„Produsele pe bază de lapte cu adaos de alte grăsimi şi/sau proteine altele decât cele lactate se comercializează într-un spaţiu de prezentare şi vânzare bine delimitat, pe rafturi separate, faţă de laptele şi produsele lactate autentice, cu informarea explicită către cumpărător a conţinutului acestor produse”, a precizat parlamentarul social-democrat.
Daniela Oteşanu a adăugat că prevederile se aplică şi în cazul meniurilor şi reţetelor mâncărurilor, produselor de patiserie, de pizzerie, de fastfood şi de cofetărie, a produselor culinare din alimentaţia publică, la prepararea cărora s-au utilizat produse pe bază de lapte cu adaos. „Meniurile unităţilor de alimentaţie publică vor menţiona toate produsele lactate fabricate cu grăsimi şi/sau proteine, altele decât cele lactate folosite ca atare sau în combinaţii sau ca ingrediente în produsele de bază folosite în reţete”, prevede proiectul adoptat.