Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputat Daniela Oteșanu: „Cei care lucrează în sistemul de sănătate merită mai multă atenție”

„Zilele trecute am avut o întâlnire cu liderii Sindicatului Solidaritatea Sanitară din județul Vâlcea. Am înțeles că a fost una dintre multele întâlniri ale reprezentanților acestei federații cu parlamentari din întreg spectrul politic în întreaga țară.

A fost o discuție aplicată despre ceea ce se întâmplă cu salarizarea unor categorii de personal din sistemul sanitar: infirmieri, îngrijitori, brancardieri, personalul tehnic și administrativ, personalul din spălătoriile din spitale.

Sunt pe bună dreptate, nemulțumiți de ordonanța care prevede înghețarea salariilor și de metodologia de calcul a sporurilor. Aceste categorii de personal din sistemul sanitar sunt singurele care nu sunt grila din 2022, nu beneficiază nici de creșterea anuală prevăzută de Legea salarizării, sporurile nu numai că nu sunt calculate la salariul în plată astăzi ci la nivelul salariului minim pe economie din anul 2018(?) și nu au nici stimulent de risc pe perioada în care pandemia face ravagii. Voi depune acest memoriu la comisiile de specialitate (sănătate și muncă) atât la Camera Deputaților cât și la Senat și voi face interpelări la Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii. Cei care lucrează în sistemul de sănătate merită mai multă atenție și o mai mare deschidere la dialog din partea decidenților” a transmis deputatul PSD de Vâlcea, Daniela Oteșanu.