Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

DECIZIE ŞOC: Buican nu scapă de sondaj

Tensiune mare în rândul liberalilor vâlceni, după ce reprezentanţii de la centru sunt decişi să fie foarte atenţi la ceea ce se întâmplă în teritoriu. Ultimele evenimente de la Consiliu Judeţean, care l-au avut drept protagonist pe liderul Cristian Buican ne arată că la Vâlcea, PNL-ului nu-i este bine.
Nu ne interesează de soarta PNL doar pentru că n-am avea ce face sau ca să ne imixtionăm în treburile interne ale acestuia, aşa cum Buican a acuzat-o pe o colegă de breaslă, ci pentru că deciziile din interiorul acestui partid ne afectează pe noi toţi, după cum bine s-a văzut la Consiliul Judeţean Vâlcea. Faptul că Buican şi Pistol nu se mai iubesc, ne lasă reci, însă circul care a urmat după ce Buican era decis să termine cariera politică a lui Pistol a blocat un judeţ întreg.
Revenind, după ce am stabilit că interesul jurnaliştilor despre ce se întâmplă în PNL Vâlcea, ca de altfel în toate partidele, este legitim, se pare că liberalul Cristian Buican nu scapă de cel mai mare coşmar al său din ultimul timp şi anume sondajul de opinie. Pare-se că tot sondajul stă la baza răcirii relaţiilor dintre Cristian Buican şi Dan Niţu. Acesta din urmă ar fi solicitat în cadrul unui BPT ca, în urma unui sondaj de opinie, să fie stabilit candidatul atât pentru Consiliu Judeţean, cât şi pentru Primăria Râmnicului. Buican ar fi spus că nu este nevoie de sondaj: el este preşedintele, el candidează la CJ! Alte funcţii, oricum, nu îl interesează.
Numai că o decizie a Comisiei Organizatorice de Unificare a PNL îi dă lui Buican planurile peste cap. Decizia nr. 7, din 5 ianuarie a.c., prevede la art. 2 următoarele: „în cazul organizării de alegeri parţiale pentru funcţia respectivă, va fi desemnat candidat al PNL persoana cea mai bine plasată în cercetările sociologice, indiferent de partidul din care provine”. Decizia este semnată de co-preşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. Aşadar, dacă la Vâlcea se vor organiza alegeri parţiale pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, mai întâi se va efectua un sondaj de opinie, unde se pot înscrie toţi cei care doresc din PNL şi PDL. Aşteptăm cu interes sondajul!