Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Daniela Oteșanu: „VEȘTI BUNE! Săptămâna aceasta a fost una bună prin proiectele de lege adoptate și promulgate”

„Prima veste bună este legată de faptul că a fost scăzut TVA-ul la lemnele de foc de la 19% la 5%, ajutând astfel peste 2,7 milioane de gospodării din mediul rural dar și persoane juridice sau entități cum ar fi școlile, dispensarele, spitalele care folosesc acestă metodă de încălzire, să treacă mai ușor peste o iarnă care se anunță foarte grea. Proiectul PSD a trecut de Camera Deputaților și se adaugă altor măsuri prin care am venit în sprijinul segmentului cel mai vulnerabil al populației (legea consumatorului vulnerabil, plafonarea prețurilor la gaze și energie electrică și acordarea unor compensații pentru cei cu venituri foarte mici).

A doua veste bună este cea legată de promulgarea legii care vine să completeze și să modifice art. 112 din Legea 1/2011 (Legea Educației naționale). Concret, unitățile destinate învățământului preuniversitar de stat care au mai mult de trei ani de nefuncționare pot intra în discuția administrației publice locale și prin hotărâre de Consiliu să-i poată fi schimbată destinația fără avizul de la Ministerul Educației, aviz care de cele mai multe ori se împotmolea prin vreun sertar la minister. Se pot crea astfel condiții pentru înființarea de case de bătrâni, de centre de zi pentru îngrijire persoane, de cabinete medicale, de puncte farmaceutice, etc. În condițiile în care după o anumită perioadă comunitatea locală sau Inspectoratele școlare solicită revenirea la destinația inițială, administrațiile locale au obligația de a reamenaja aceste spații în acest sens.

Iată că, atunci când ne implicăm mai mulți dintre noi și lăsăm la o parte interesele politice putem face lucruri importante pentru oameni” a transmis deputatul PSD de Vâlcea, Daniela Oteșanu.