Acasă Politică Daniela Oteşanu: Tinerii defavorizaţi se pot angaja temporar în instituţiile publice începând...

Daniela Oteşanu: Tinerii defavorizaţi se pot angaja temporar în instituţiile publice începând cu luna august

În România categoria cea mai dezavantajată la capitolul inserţie în piaţa muncii este cea a tinerilor care provin din sistemul de protecţie a copilului sau au un copil în întreţinere. Categorie care nu poate obţine un job, care nu are de regulă niciun venit şi care este victimă din punct de vedere al perspectivelor.

Deputatul PSD, Daniela Oteşanu menţionează o lege votată de guvern şi care vine să reducă acest handicap: „Vorbim de o categorie sensibilă din punct de vedere social. Numai la mine la cabinet au venit mulţi tineri care nu au niciun venit şi care provin din medii defavorizate, neavând un suport financiar sau familial şi care doresc să muncească, să dobândească experienţă, să aibă o carieră. Toate acestea au condus la elaborarea unui act normativ care oferă o şansă acestor tineri.

Astfel cei cu vârsta între 16 și 26 de ani, care nu au experiență în muncă ori au mai puțin de un an și care provin din sistemul de protecție a copilului, au un copil în întreținere sau execută o măsură neprivativă de libertate vor putea da concurs pentru ocupa un post temporar în instituțiile publice locale. Vorbim de un act normativ care a a apărut deja în Monitorul Oficial și prin care va oferi o șansă tinerilor dezavantajați pentru a câștiga experiență în câmpul muncii și pentru a se putea angaja mai ușor apoi”.

Tinerii dezavantajați se vor putea angaja, timp de 24 de luni, în instituțiile publice locale, pentru a dobândi diverse competențe, conform Legii nr. 189/2018 privind integrarea în muncă, în cadrul instituțiilor publice la nivel local, a tinerilor dezavantajați, apărută în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 639. Legea va intra în vigoare în 30 de zile de la publicare, mai exact, pe 22 august.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.