Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

DANIELA OTEȘANU: „Guvernarea PSD şi absorbţia fondurilor europene”

Propaganda mincinoasă a pseudoliberalilor nu poate acoperi rezultatele semnificative obţinute de Guvernul PSD în atragerea fondurilor europene. În doi ani şi jumătate, PSD a recuperat decalajul de un an, cauzat de Cioloş şi Guvernul „Zero”, şi a adus în România aproape 9 miliarde de euro pentru autostrăzi, şcoli şi spitale, dar şi mii de alte proiecte, menite să crească bunăstarea românilor.
Gradul de absorbţie a fondurilor europene, reuşit de România, este acum de 30%, la mică distanţă de media europeană, care este de 31%.
În timp ce PSD guvernează pentru români, oamenii lui Băsescu, transformaţi peste noapte în liberali şi aruncaţi pe locurile eligibile pentru Parlamentul European, încearcă să acopere cu minciuni ordinare nerealizările dreptei în acest domeniu.
Diferenţa dintre minciunile pseudoliberalilor şi cifrele prezentate chiar de Uniunea Europeană reprezintă exact diferenţa dintre măsurile adoptate de Guvernul PSD, prin care am adus mai mulţi bani în buzunarele românilor şi am creat locuri de muncă şi bunăstare şi intenţiile antiromâneşti anunţate de liberali, precum blocarea creşterilor de salarii şi pensii şi anularea programelor de asistenţă socială în vigoare acum.
Liberalii se dovedesc a fi politicieni mici, fără anvergură şi fără un proiect economic sustenabil. Intenţiile economice, anunţate deja de liderii PNL, trebuie să-i îngrijoreze pe români, pentru că doar un partid antiromânesc ar vrea să sacrifice bunăstarea propriului popor prin aceleaşi măsuri de austeritate ca în trecut, respectiv, tăieri de salarii, reduceri de pensii, închideri de spitale şi altele.
O asemenea atitudine antiromânească nu ar trebui să ne mire, dat fiind că vine din partea unor politicieni care, acum 6 luni, au votat cinic, împotriva României şi românilor, chiar în plenul Parlamentului European.
Guvernul atrage tot mai multe fonduri europene pentru investiţii care aduc bunăstare pentru toţi românii. După Spitalul Municipal, după stadionul din Craiova, în capitala Băniei demarează cea mai importantă investiţie din ultimii 60 de ani. Este încă o dovadă că PSD ştie să atragă fonduri europene şi ştie să facă investiţii. Valoarea totală a proiectului este de aproape 445 de milioane de euro şi va finanţa dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată de care beneficiază mai mult de jumătate din locuitorii judeţului Dolj. În urma implementării proiectului, peste 270.000 de oameni vor avea apă potabilă de calitate, iar aproape 100.000 de persoane vor beneficia de servicii de canalizare. Semnarea acestui contract va îmbunătăţi calitatea vieţii cetăţenilor din regiune şi este încă o dovadă clară că Guvernul României acordă o atenţie deosebită atragerii de fonduri europene în beneficiul românilor.
O contribuţie importantă la obţinerea acestei finanţări a avut Rovana Plumb, care a condus Ministerul Fondurilor Europene.
În aceste condiţii, reafirmăm că 2019 va fi anul investiţiilor, iar importanţa acordată de Guvernul PSD acestei politici se vede atât în viaţa fiecărui român, cât şi în cifrele reflectate de evoluţia economică.