Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dan Niţu este şi va fi mereu în mijlocul cetăţenilor din Colegiul Horezu

DEVOTAMENT. Fără îndoială candidatul USL la Senatul României pe Colegiul Brezoi-Horezu, Remus Daniel Niţu, are toate premizele pentru a fi un parlamentar cel puţin la fel de bun şi activ ca Emilian Frâncu. Cunoscut ca un om de afaceri implicat şi prosper, care nu a făcut niciodată afaceri cu statul, Dan Niţu vrea să ajungă în Parlamentul României pentru a ajuta comunităţile din nordul judeţului. Zilele trecute, candidatul USL Remus Daniel Niţu şi-a continuat periplul prin localităţile judeţului, el poposind o bună parte din timp în comunele din zona Horezu pentru a asculta doleanţele oamenilor pe care-i va reprezenta cu cinste în Parlamentul României.

În localitatea Slătioara, candidatul USL a dorit extrem de mult să ajungă, special pentru a discuta cu localnicii care stau de-a lungul drumului comunal Cumpene – Cociobi. Acest drum este în plină reabilitare, lucrările fiind demarate de curând din fonduri guvernamentale. Avându-l alături pe primarul Sorin Romcescu, liberalul Remus Daniel Niţu a dorit să vadă stadiul lucrărilor şi să preia din problemele cu care administraţia locală se confruntă pentru ca împreună să găsească o rezolvare: „Îl cunosc de foarte mult timp pe Dan Niţu şi îmi doresc foarte mult ca el să câştige alegerile. Avem nevoie de oameni ca el în Parlamentul României. Este tânăr, este un profesionist şi un om care a dovedit că se ţine de cuvânt. Ceea ce a promis a realizat şi sunt convins că ne va ajuta şi de acum înainte”, a precizat Sorin Romcescu, primarul localităţii Slătioara.

Candidatul USL sprijină investiţiile din Măldăreşti

O altă localitate vizitată de candidatul USL pentru un post de senator în Colegiul Uninominal Brezoi – Horezu a fost Măldăreşti. Acolo oamenii s-au arătat încântaţi să-l cunoască pe Dan Niţu, asigurându-l de întreaga lor apreciere, dar şi de sprijin în ziua alegerilor. Sătui de promisiuni deşarte, spun că vor schimbare şi că pe 9 decembrie vor ieşi cu toţii la vot. „Ne-am săturat de ei. Ne-au lăsat singuri la bătrâneţe şi ne-au mai tăiat şi pensia. Pentru că nu sunt locuri de muncă, copiii mi-au plecat la muncă în Spania, iar eu am rămas să mă descurc singură acum la 70 şi ceva de ani. Să ne scăpaţi de ei, de toţi!” – spunea o bătrână. În localitatea Măldăreşti, reprezentantul USL a dorit să vadă şi cum se desfăşoară lucrările de reabilitare a Drumului Judeţean 676 H care leagă DN 67 (Râmnicu Vâlcea –Târgu Jiu) de DN 65 (Horezu – Craiova), lucrare începută de Consiliul Judeţean Vâlcea şi care presupune  amenajarea şanţurilor şi drumurilor laterale. Remus Daniel Niţu şi-a arătat disponibilitatea de a ajuta Primăria din localitate şi în cazul lucrărilor de asfaltare a DC 140. Prin fonduri obţinute prin HG 577 aici vor fi turnaţi doi kilometri de asfalt.

„Vreau să lupt în Parlament pentru binele oamenilor” – Dan Niţu

Şi în comuna Tomşani, candidatul USL, Remus Daniel Niţu a dorit să asculte doleanţele oamenilor şi să îi asigure pe aceştia de întreaga sa disponibilitate. El a străbătut drumul comunal 133 Ficeni – Dârvăreşti – Modarceni – Pietrarii de Sus unde, tot prin HG 577, a început de curând să se toarne asfalt. Aflând că 2,5 kilometri din drum au fost deja asfaltaţi, dar mai au nevoie de bani pentru încă 1,8 kilometri, candidatul USL Remus Daniel Niţu, a promis că va face tot ceea ce e posibil pentru ca această lucrare să fie finalizată. Reprezentantul USL a afirmat că se va implica şi în crearea de locuri de muncă în zonă, lipsa acestor fiind una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă cetăţenii din tot judeţul, nu numai cei din Tomşani. „Vreau să lupt în Parlament pentru legi făcute bine care să respecte cetăţeanul la locul de muncă, dar şi la bătrâneţe. Salariile şi pensiile trebuie să fie decente, niciodată tăiate. Dimpotrivă, trebuie să fie indexate şi mărite aşa cum a ştiut să facă Guvernul Tăriceanu. În aceea perioadă ne mergea bine, chiar şi nouă, la firme. Cu greu găseai pe atunci un om care să muncească în construcţii, salariile erau undeva la 20-25 de milioane. Acum să vrem noi să plătim  nu mai avem de lucru. Nu am venit să vă promitem minuni, dar ce promitem vom face. Întotdeauna m-am ţinut de promisiuni” – a afirmat Remus Daniel Niţu.

Agricultura, o prioritate pentru candidatul USL, Remus Daniel NIŢU

Nici comunele Frânceşti şi Runcu nu au fost neglijate de candidatul USL pentru postul de senator  în Colegiul Uninominal Brezoi – Horezu, acolo el luând contact cu problemele din ce în ce mai mari cu care se confruntă localnicii. Oamenii i-au cerut liberalului Dan Niţu sprijin în dezvoltarea agriculturii, acesta asigurându-i că odată ajuns în Parlamentul României va face o prioritate din rezolvarea problemelor în domeniul agricol. „Retrocedarea terenurilor este o mare problemă în momentul de faţă în România, iar eu mi-am propus ca în Parlament să fiu membru al comisiei de agricultură tocmai pentru a pune la punct aceste aspecte care privesc pământul. După părerea mea, intabularea terenurilor trebuie să fie gratuită, iar succesiunea trebuie rezolvată în cel mult şase luni. Sunt foarte multe cazurile în care terenurile se împart în familie şi de multe ori retrocedarea se blochează pentru că succesiunea durează foarte mult. Trebuie însă să pornim de la bază pentru ca aceste lucruri să se finalizeze. După părerea mea, statul trebuie să se implice şi să susţină intabularea, cartografierea totală a terenurilor pentru ca oamenii să îşi primească înapoi, mai repede, terenurile şi pădurile. Acesta este lupta mea şi o voi susţine cu fermitate” – a precizat candidatul USL pentru Senatul României pe Colegiul Brezoi – Horezu.

CLAUDIA STANCIU