Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dan Diaconescu şi-a pus adepţii să-l înjure pe Traian Băsescu

Lansare cu înjurături antiprezidenţiale la Vâlcea. Într-o atmosferă demnă de o zi sfântă, Dan Diaconescu s-a lansat week-end-ul trecut şi la Vâlcea, dar nu oricum: cu lozinci antiprezidenţiale şi plase goale. Liderul PP-DD a descins în mijlocul mulţimii adusă cu autocarul din fundul judeţului dintr-o maşină obişnuită, nu din bantley-ul recuperat din Dâmboviţa. Membrii de partid l-au întâmpinat cu baloane albe, eşarfe mov şi plase goale, goluţe oferite de liderul organizaţiei municipale Florin Butnaru, şeful Autorităţii Rutiere Române, filiala Vâlcea. Probabil pentru a elimina orice dubiu în privinţa promisiunilor electorale, Diaconescu le-a dat plasă de la prima întâlnire corp la corp.

Zi mare pentru PP-DD-iştii vâlceni, liderul Dan Diaconescu a poposit la Vâlcea, pentru inaugurarea noului sediu. OTV-istul a întârziat aproape două ore, timp în care membrii săi de partid îl aşteptau în soare, cu baloane albe şi eşarfe mov, în faţa sediului organizaţiei judeţene din scuarul librăriei Virgil Ierunca. Aşteptarea a fost lungă, iar organizatorii total neinspiraţi. Adepţii au primit pungi goale, probabil, pentru a nu exista niciun dubiu în privinţa intenţiilor reale ale liderului Dan Diaconescu, după finalizarea alegerilor. Pepiştii râmniceni i-au pregătit o organizare demnă de un pui ceauşist, cu oameni aduşi din teritoriu cu microbuzele firmei MATDAN, firma de suflet a şefului ARR, tineret îmbrăcat în alb, şoimuleţi purtând nume semnificative.  Liderul PP-DD a fost însoţit pe traseul din judeţ de liderul Ion Nicolae, aşa se face că la Râmnic organizarea membrilor de partid a fost lăsată în grija liderului organizaţiei municipale Florin Butnaru, şeful ARR Vâlcea, care a făcut ce ştia mai bine: a stat în stradă şi a privit în zare după liderul partidului, cu miocrobuzul Matdan-ului lângă el, deşi a fost la un pas să-şi piardă funcţia din cauza scandalului creat pe marginea relaţiei cu patronul firmei respective.

Mi-ai trimis un SMS, l-am primit şi te-am ales…

După două ore, Dan Diaconescu a descins în mijlocul celor 150 şi ceva de adepţi, plin de zâmbet şi promisiuni electorale. OTV-istul a declarat că s-a înscris în această cursă  pentru a-şi plăti datoria de onoare faţă de cei care l-au ajutat să-şi facă averea: ei i-au dat SMS-uri, el le va da puterea de a conduce România. „Mi-am făcut liceul şi facultatea cu banii obţinuţi pe cireşele vândute în Caracal şi am considerat că a venit momentul să vă întorc acest ajutor: să veniţi la Putere alături de mine. Sunt mai norocos ca dvs. Am câştigat o avere considerabilă datorită SMS-urilor dvs. şi a venit momentul să vă ajut să veniţi la Putere. Nu pregetaţi să urcaţi în acest tren al speranţei, trece o singură dată prin Vâlcea. Nu vreţi să pierdeţi această şansă! Vă sfătuiesc să-l votaţi pe domnul Nicolae, ajutându-l pe el… mă ajutaţi pe mine. Acest lucru îl puteţi face punând ştampila pe PP-DD. Nu votaţi următoarele două mandate ale mele de preşedinte, nici nu ştiţi ce pierdeţi. Nu voi face niciodată alianţă  cu niciun alt partid, decât cu poporul român. Vom merge cu dvs. până la capăt indiferent de rezultat”, a decretat  Diaconescu.

Florin Butnaru, şeful ARR Vâlcea, proaspăt lider al organizaţiei municipale Râmnicu Vâlcea, a declarat că nu se teme că va fi dat afară din fruntea ARR din această cauză, pentru că a obţinut funcţia prin concurs. ,,Nu am de ce să mă tem că voi fi dat afară. Am peste 50 de procese cu ARR şi le-am câştigat pe toate în instanţa de judecată. Să încerce. Nu am fost numit politic în funcţie, ci prin concurs. Până acum nu am făcut politică, este prima mea funcţie politică”, a precizat Butnaru. Şi tot incredibil, liderul Ion Nicolae nu şi-a convocat la întâlnire adepţii din Colonie Nuci, aceştia au fost lăsaţi la vatră, întâlnirea cu Dan Diaconescu fiind organizată în Colonie unde a fost întâmpinat mai ceva ca  bulibaşa.

DANA NEDESCU