Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dacian Cioloș apare în Wikileaks

Vineri,22 iulie a.c., site-ul de dezvăluiri WikiLeaks a făcut publice aproximativ 20.000 de e-mailuri ale echipei de campanie a lui Hillary Clinton. Documentele arată clar cât de dificilă a fost confruntarea cu senatorul Bernie Sanders din alegerile primare democrate.

România este menționată în 9 astfel de mailuri. Un astfel de mail prezintă vizita premierul Dacian Cioloş în America şi întâlnirea pe care oficialul român a avut-o cu vicepreşedintele Joe Biden. „Vicepreşedintele s-a întâlnit astăzi cu prim-ministrul român Dacian Cioloş”.

„Vicepreşedintele a lăudat eforturile premierului Dacian Cioloş de implementare de măsuri necesare pentru guvernare şi sprijinirea statului de drept, precizând că prin continuarea reformelor se va continua dezvoltarea economică şi democratică a României şi parteneriatul economic dintre cele două state. Vicepreşedintele i-a mulţumit lui Cioloş pentru contribuţia României în coaliţia anti-ISIS şi la misiunea NATO din Afghanistan, şi a prezentat condoleanţe pentru decesul a doi militari români pe 7 mai în Afghanistan. Cei doi lideri au căzut de acord asupra importanţei asigurării că aliaţii iau măsuri până la Summitul NATO de la Varşovia să întărească poziţia defensivă şi de descurajare pe flancurile de est şi de sud. Liderii au discutat, de asemenea, importanţa dezvoltării sectorului energetic din România în domeniul securităţii energetice europene şi a subliniat necesitatea de a sprijini şi de a accelera eforturile de reformă ale Republicii Moldova”, se specifică în emailul dat publicităţii de Wikileaks.

Alte e-mailuri detaliază cum donatorii primesc ca recompense acces la petreceri şi bilete gratuite la diferite evenimente.

Hillary Clinton ar urma să fie desemnată oficial luni, la Philadelphia, la Convenţia Partidului Democrat, candidata partidului la alegerile pentru Casa Albă din noiembrie.