Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
18. Dacă nu a mers cu DNA-ul Frâncu duce Operaţiunea Pisi în Direcţia Antifraudă a IGPR2

Dacă nu a mers cu DNA-ul, Frâncu duce Operaţiunea „Pisi” în Direcţia Antifraudă a IGPR

Atacul declanşat de primarul Râmnicului la predecesorul său pare să nu aibă succes

Liberalul Emilian Frâncu pare să nu aibă succes în încercarea sa de a-l pune cu „botul pe labe” pe fostul ocupant al fotoliului de primar al Râmnicului, democrat-liberalul Romeo Rădulescu. Încercarea de a-l târâ pe acesta în atenţia procurorilor DNA a eşuat lamentabil în luna iunie a acestui an. Frâncu îl acuza pe Rădulescu că i-a făcut „cadou” o locuinţă de serviciu fostei secretare, Luiza Ştefănescu, înstrăinând o proprietate privată a municipiului la un preţ preferenţial şi fără acordul Consiliului Local. Cum procurorii DNA din cadrul Serviciului Teritorial Piteşti au decis în vara acestui an neînceperea urmăririi penale împotriva Lui Romeo Rădulescu, Petre Cazan şi Maria Fieroiu, actualul primar a decis să cheme la sfârşitul lunii octombrie în „ajutor” reprezentanţii Direcţiei Antifraudă din IGPR.

Strategii de bătălii politice

În faţa şirului continuu de acuze pe care Romeo Rădulescu i le aduce actualului ales din Râmnicu Vâlcea, Frâncu a creionat un plan de contraatac, ieşind la un post tv local pentru a afirma: „Procurorii au ridicat doi saci cu documente vizând activitatea fostului primar Romeo Rădulescu”. De fapt, inspectorii Antifraudă din IGPR au ridicat miercuri, 30 octombrie, doar un dosar conţinând Raportul de audit intern nr.290049/27.08.2012 având ca obiect modul în care a fost repartizat, încheiat şi vândut apartamentul respectiv, precum şi modul în care imobilul menţionat a fost înregistrat în evidenţele financiar-contabile ale Primăriei Râmnicu Vâlcea. În filele dosarului respectiv se contată faptul că „vânzarea locuinţei în cauză s-a efectuat fără respectarea cadrului legal în sensul că acest lucru era posibil numai în cazul în care această locuinţă nu mai putea fi utilizată ca şi locuinţă de serviciu datorită restrângerii sau încetării activităţii care a generat realizarea acesteia şi, mai mult decât atât, nu au fost respectate prevederile legale care precizează în mod expres faptul că vânzarea bunurilor proprietate privată a municipiului este hotărâtă de către consiliul local”. Cercetările efectuate în august 2012 şi iunie 2013 de către procurorii DNA au scos la iveală însă că preţul de 84.000 lei la care a fost evaluat apartamentul vândut secretarei primarului Rădulescu este apropiat de cel al pieţei: 91.000 lei. În plus, procurorii au decis că nerespectarea condiţiilor legale de închiriere şi vânzare a apartamentului nu sunt de natură să atragă răspunderea penală a celor implicaţi în acest caz.

„V-am spus că totul este legal!”

Comentând întreaga poveste, Romeo Rădulescu, actual deputat PD-L pe colegiul Râmnicu Vâlcea susţine că şansele de a se trezi inculpat într-un dosar penal în acest caz sunt ca şi nule. „V-am spus că totul este legal! Nici povestea aceasta cu DIICOT sau IGPR, ce-o mai fi nu are şanse de izbândă. Dacă era ceva suspect aveam DNA-ul pe cap. Nu comentez ce spune Frâncu. Nu dau replici unui om deja condamnat penal”, a afirmat Romeo Rădulescu. O parte din verificările efectuate de procurorii DNA, în urma plângerii depuse în august 2012 de către primarul Emilian Frâncu s-au derulat cu acesta în spatele gratiilor, edilul-şef foiind reţinut de către acelaşi serviciu anti-corupţie sub acuzaţia de luare de mită. Frâncu a fost eliberat din arestul preventiv după ce în primă instanţă a obţinut o condamnare cu suspendare.