Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cum s-au transformat bubele ciumei portocalii în iniţiative corecte ale cabinetului Ponta

În urmă cu mai bine de un an, USL, prin vocile parlamentarilor vâlceni, tuna şi fulgera împotriva „ciumei portocalii”, puterea PDL care nu găsea bani pentru salarii şi pensii, provoca discuţii despre regionalizare, coplată şi impozitul forfetar.

Vă amintiţi cu siguranţă cum fiecare comunicator PSD sau PNL apărea în talk-show-uri şi reclama faptul că abominabila măsură a PDL de a implementa impozitul forfetar a „dus la un adevărat genocid printre mici investitori”. Nu erau emisiuni în care parlamentari ca Buican, Vlădoiu să nu vină şi să înfiereze incapacitatea managerială a guvernelor PDL de a produce bani pentru bunăstarea românilor.

Toate acestea s-au uitat. Unde sunt tribunalele poporului, inchiziţia de la Antena3 care spumegau la coplată, la regionalizare, la comasarea alegerilor. Apropo de ultimul subiect, comasarea alegerilor, USL-ul a sărit ca ars când s-a menţionat ideea respectivă. În ianuarie s-au dus la Bruxelles, au făcut grevă parlamentară pe bani. Discursuri ieftine, obositoare, agasante, decibelizate la televiziunile propagandiste ale varanului. Guvernele PDL şi Traian Băsescu au fost demonizaţi, arşi în piaţa publică, românilor li s-au spălat creierele. Nici nu se instalase bine MRU şi a fost căsăpit pentru că nu a gestionat cum trebuie zăpezile.

Oare memoria colectivă nu există, pentru că, acum, dând drumul la televiziuni şi văd următoarele subiecte – coplata, regionalizare, impozit forfetar, lipsa banilor pentru salarii şi pensii. Subiecte care pe vremuri erau pe agenda zilei a cabinetelor Boc şi MRU. Numai că acum sunt pe lista lui Ponta.

Antena3 tace sfios şi au rămas setaţi pe Băsescu. Oare nu cumva Băsescu e de vină şi pentru noile directive ale cabinetului Ponta? Impozitul forfetar din turism şi agricultură cât de bun este. Nu am auzit nicio opinie a lui Cristi Buican, a lui Vlădoiu, a lui Dan Niţu sau Belotu, sau Coca. Chiar aş muri de curiozitate dacă i-aş vedea pe cei mai sus menţionaţi vorbind laudativ despre acest impozit. Să vedem „cât de util este acest impozit pentru venituri la buget, cât de bine a fost el gândit pentru a scoate din zona evaziunii anumite firme care nu ştiu ce fac”. Cred că ne-am da palme la ochi şi am crede că visăm să-i vedem pe aceştia schimbând retorica.

Sau regionalizarea. Anul trecut se făceau referendumuri, se striga în piaţa publică, se spunea că lungă e distanţa de la Râmnicu Vâlcea la Craiova sau de la Câineni la Craiova, că regionalizarea va duce la depărtarea de centru etc. Mazăre a făcut referendum pentru apărarea cu dinţii a Constanţei, la Vâlcea a apărut o pleiadă de istorici de ocazie care vorbeau patriotard de primul judeţ creat de Mircea cel Bătrân. Se smulgeau lacrimi pentru apărarea gliei vâlcene. Şi acum, hop, vine Ponta şi Dragnea cu regionalizarea şi nimeni nu plânge dispariţia posibilă a Teleormanului. Ipocrizie?

Comasarea prezidenţialelor cu europarlamentare, un talmeş-balmeş similar celui cu comasarea localelor cu generalele. USL reclama până la CEDO această ilegalitate a cabinetului Boc.

Continuăm cu seria „noi vom numi oameni pe criterii de performanţă şi nu politic”. Aşa spuneau pe vremuri USL-iştii. Acum se încaieră între ei pentru sinecuri la stat, înfig furculiţe şi cuţite în cele mai mari hălci din deconcentrate de parcă ar fi Tom şi Jerry alături de dulăul Spike împărţind bucata de jambon, din celebrele pelicule animate.

Colac peste pupăză apare şi MCV-ul pe justiţie care ne face zob, un raport despre care Ponta spunea că o să ia notă maximă. Cu Silaghi, Helvig, Diaconu, atacurile la ANI, CSM şi DNA cum naiba ai putea să iei note mari… Asta doar dacă MCV-ul era redactat la Minsk sau Moscova.