Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cum s-au descurcat deputaţii vâlceni în acest mandat!?

Vâlcea a trimis în Camera Deputaţilor un număr record de parlamentari, opt la numr. Dintre aceştia jumătate sunt la prima experienţă, cealaltă jumătate sunt „veterani”. Cum s-au descurcat ei din 2012 şi până acum puteţi afla din rândurile următoare.

Traian Dobrinescu, activitate modestă

Liberalul Traian Dobronescu are în acest mandat 11 luări de cuvânt, în cadrul a nouă şedinţe şi şi-a pus semnătura pe 49 de propuneri legislative dintre care doar două au fost promulgate legi. De asemenea, a semnat pentru zece moţiuni de cenzură dintre care nouă au fost respinse şi una urmează să fie discutată şi votată în plenul Parlamentului. Dobrinescu, aflat la primul mandat de parlamentar, este membru în două comisii de prietenie, cu Regatul Belgiei şi Regatul Haşemit al Iordaniei, la cea de-a doua fiind şi vicepreşedinte.

Rădulescu, 70 de întrebări şi interpelări

Independentul Romeo Rădulescu are 15 luări de cuvânt, 11 declaraţii politice şi 45 de propuneri legislative. De asemenea, parlamentarul vâlcean are un numpr record de întrebări şi interpelări, 70 şi şi-a pus semnătura pe 17 moţiuni de cenzură, 16 respinse şi una nediscutată. În cadrul întrebărilor şi interpelărilor, Rădulescu a atins o sumedenie de subiecte locale şi naţionale, de la recuperarea salariilor restante şi a salariilor compensatorii de către chimişti şi finalizarea domeniului skiabil Transalpina şi până la situaţia manualelor şcolare. Şi fostul primar al Râmnicului, aflat la primul mandat de parlamentar, este în patru comisii de prietenie cu alte state, Regatul Norvegiei, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Republica Finlanda şi Irlanda.

Costi Rădulescu, 7 legi promulgate

Şi Constantin Rădulescu este la prima experienţă de parlamentar. A luat cuvântul de zece ori, în zece şedinţe şi are şapte declaraţii politice. Stă bine la capitolul iniţiative legislative, 61 la număr, dintre care 7 au fost promulgate ca legi, printre acestea reglementarea activităţii de voluntariat în România, modificarea legii privind reforma în sănătate şi declararea zilei de 24 ianuarie ca zi de sărbătoare legală. În fine, preşedintele interimar al PSD Vâlcea are la activ şi 22 de întrebări şi interpelări. Constantin Rădulescu face parte din comisiile de prietenie cu Brazilia şi Irlanda.

Mazilu, mai vorbăreţ decât în primul mandat

Dan Constantin Mazilu este la al doilea mandat ca parlamentar şi se vede că a rpins experienţă. Deputatul UNPR are nu mai puţin de 35 de luără de cuvânt şi 34 de declaraţii politice. Şi-a pus semnătura pe 20 de propuneri de legi, dintre care doar două au fost promulgate: legea privind reglementarea activităţii de voluntariat în România şi legea privind declararea zilei de 23 aprilie Ziua Cărţii. De asemenea, are 44 interpelări şi întrebări, o parte dintre ele aplicate pentru Judeţul Vâlcea şi pentru Colegiul Uninominal Bălceşti. În ceea ce priveşte grupurile de prietenie, parlamentarul născut la Lăpuşata este în drouă dintre ele care vizează păstrarea legăturilor de prietenie cu Ungaria şi Slovenia.

Vasile Bleotu, 3 luări de cuvânt şi două legi

Vasile Bleotu nu a fost la primul mandat de parlamentar dar pe cel actual l-a întrerupt, prin demisie, în 11 martie 2014. Până la acea dată a apucat să ia cuvântul de trei ori şi să îşi pună semnătura pe 10 legi, dintre care doar două au fost promulgate: modificarea şi completarea legii privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului şi legea pentru declararea zilei de 24 ianuarie ca zi de sărbătoare legală.

Ion Cristinel Marian, o declaraţie politică

Pepededistul Ion Cristinel Marian a ajuns în Camera Deputaţilor cu „Valul Dan Diaconescu” şi nu s-a făcut remarcat prea tare. Cu tot cu depunerea jurământului a luat cuvântul de patru ori şi are la activ o singură declaraţie politică. Şi-a pus emnătura pe 44 de propuneri de legi dar nici măcar una nu a fost promulgată şi pe trei moţiuni de cenzură. Mai are 19 întrebări şi interpelări, care mai de care mai pitoreşti: „Alocarea şi cheltuirea sumei de 1.000.000 euro pentru parada militară organizată cu ocazia zilei naţionale a României” sau „De ce era obligat RAAPPS sa aloce altă casă doamnei Mioara Roman?”. Poate nu vă vine să credeţi dar deputatul vâlcean este preşedintele grupului parlamentar de prietenie cu republica COlumbia şi vicepreşedinte la cel de pritenie cu Australia dar şi membru la cel de prietenie cu Chile.

O lege pentru Cristi Buican

Preşedintele PNL, Cristian Buican, este la al doilea mandat de parlamentar. A luat cuvântul în 19 şedinţe şi o dată în BirouL permanent. De asemenea, are 17 declaraţii politice şi 42 de întrebări şi interpelări. Şi-a pus semnătura pe zece moţiuni de cenzură şi 28 de propuneri legislative. Numai una a ajuns lege, însă: abrogarea unui articol de lege din codum penal. Cristi Buican este în două grupuri parlamentare de prietenie cu ţări exotice: Peru şi Coasta de Fildeş.

Aurel Vlădoiu, cinci legi promulgate

Pesedistul Aurel Vlădoiu a luat cuvântul în plen de nouă ori şi a făcut cinci declaraţii politice. Stă bine şi la capitolul interpelări şi întrebări, 52 la număr. Nu a semnat moţiuni de cenzură dar şi-a încercat norocul la 50 de propuneri legislative, dintre care cinci au devenit legi. Armenia, Italia şi Serbia sunt ţările pe care Vlădoiu trebuie să le ţină „aproape” prin intermediul grupurilor parlamentare de prietenie.