Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto: Facebook

Cum au reacționat politicienii când s-au văzut pe lista rușinii publicată de ANAF

foto: FacebookANAF a publicat lista cu 187.230 contribuabili persoane fizice, cu restanţe fiscale ce depășesc 1.500 lei la 31 martie 2016. Pe lista datornicilor se află Regele Mihai dar și mai mulți politicieni. Printre aceștia se număra Cătălin Predoiu, Elena Băsescu și Elena Udrea. Aceștia s-au arătat deranjați de trecerea pe lista rușinii și au sărit să se apare.

Primul este Cătălin Predoiu, candidatul PNL la Primăria Capitalei, care a afirmat că și-a plătit datoriile către stat la începutul lunii iunie. Acesta a cerut ANAF să rectifice eroarea în care este trecut cu datorii de peste 25.000 lei. ”Înţeleg ca ANAF s-a grăbit să mă pună pe o listă de debite la buget, îi rog să citească chitanţa pentru încasare de impozite, taxe şi contribuţii seria TS701 nr.20100194378 din 6.05.2016, repet, 6.05.2016 şi să rectifice eroarea. Nu pretind scuze, ştiu cu ce aparatură şi infrastructură IT funcţionează bieţii funcţionari. Atât, deocamdată!”, a publicat Predoiu pe Facebook.

Elena Băsescu a spus că instituția nu a făcut transferul informației odată cu schimbarea domiciliului din sectorul 1 în 2. „Datoria invocată de ANAF este o eroare a acestei instituţii. În 2014, pe vremea când eram europarlamentar, aveam domiciliul în Sectorul 2. Acum, am domiciliul în Sectorul 1. Situaţia a apărut pentru că ANAF-ul nu a făcut transferul informaţiei între Sectorul 2 şi Sectorul 1”, a postat Elena Băsescu pe Facebook.

Nici Elena Udrea nu s-a lăsat mai prejos și a atacat DNA-ul care i-a pus sechestru pe avere. ”ANAF zice că nu am plătit un impozit de 39.000 Ron. Verific pentru că nu am încredere în acurateţea informaţiilor lor. Oricum, din cei aproape 150.000 de datornici anunţaţi, restanţă mea ar fi nerelevantă faţă de sutele , zecile de milioane ale altora. Dar chiar şi aşa, dacă ceva a scăpat contabilei mele şi am o datorie, evident că voi încerca să o plătesc. Spun că voi încerca deoarece eu am toate bunurile sechestrate, toate conturile poprite şi toate veniturile blocate de către DNA. Pe de o parte statul prin ANAF îmi cere să plătesc, pe de altă parte tot statul, prin DNA, îmi blochează orice posibilitate de plată! Şi după o altă normă aberantă din noul Cod de Procedura Penală, odată ce ţi s-a pus sechestru, nu mai poate fi ridicat până la sfârşitul procesului!”, a postat blonda tot pe profilul personal de Facebook