Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cristian Buican vrea reducerea CAS

Secretarul Camerei Deputaţilor, liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican a declarat că Legea Bugetului de Stat pe anul 2014 trebuie să fie bazată pe principii liberale.

„Eu personal voi militat pentru reducerea CAS-ului şi alocarea unor sume însemnate investiţiilor. Le reamintesc colegilor că Legea Bugetului de stat pe anul 2014 poate reprezenta un moment de credibilizare a instituţiei Parlamentului, renunţarea la miile de amendamente individuale în favoarea susţinerii unor principii care să creeze premisele dezvoltării durabile şi asigurării unei înlesniri a taxelor pe muncă” – a precizat Buican.

În opinia parlamentarului liberal, reducerea CAS-ului, una din promisiunile USL reprezintă o necesitate, oferind mediului privat o relaxare a taxării muncii şi implicit posibilitatea creării a noi locuri de muncă, încasări bugetare mai mari şi chiar posibilitatea de dezvoltare a firmelor private.

„Chiar dacă în mass-media sunt preluate mai mult declaraţiile legate de funcţionarea USL, Roşia Montană sau câinii comunitari, să ştiţi ca la nivelul forurilor de conducere ale Partidului Naţional Liberal se discută intens de măsuri guvernamentale care să genereze o relaxare a taxării muncii, în paralel cu accelerarea investiţiilor guvernamentale. Cele două măsuri, chiar dacă pe termen scurt generează dificultăţi bugetare, vor asigura ulterior prosperitate. Am demonstrat şi în perioada executivului liberal din 2006-2008 că astfel de măsuri sunt eficiente şi sper că partenerii noştri din USL să înţeleagă necesitatea lor.” – susţine Cristian Buican.