Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cristian Buican vrea o vară politică liniştită

– conferinţa judeţeană de alegeri a organizaţiei judeţene a PNL va avea loc în data de 12 mai, pentru ca liderul PNL să nu se mai streseze de eventuale candidaturi incomode

ALEGERI. Se pare că liberalul Cristian Buican este un mare fan a lui Connect-R, mai ales al hitului „Eu vara nu dorm”. Altfel nu putem înţelege graba acestuia de a organiza alegeri pentru şefia organizaţiei judeţene a PNL. Alegerile sunt fixate pentru data de 12 mai a.c., astfel încât preşedintele PNL, actual şi viitor, Cristian Buican, să aibă o vară cât mai liniştită din punct de vedere politic. La parlament, mare bătaie de cap nu este, mai ales că vor intra în vacanţă, aşa că liberalul nostru îşi doreşte o vară lipsită de evenimente din toate punctele de vedere. Şi la cum evoluează lucrurile, o va avea.

Întotdeauna noi, jurnaliştii, am considerat mai interesante discuţiile de pe holurile Consiliului Judeţean decât cele din sala de şedinţe sau cele dinaintea începerii unui eveniment atunci când politicienii uită că reportofoanele sunt deja deschise. Discuţia dintre Ion Cîlea şi Bogdan Pistol înaintea începerii şedinţei Consiliului Judeţean de vineri, 29 martie a.c., este relevantă din acest punct de vedere şi o redăm integral:

Ion Cîlea: Nu am timp! (n.r. – cu referire la întâlnirea pe care Cristian Buican i-o solicită de mai mult timp liderului PSD) Spuneţi-i şi lui, să înţeleagă. O să vadă şi el când o să aibă conferinţa judeţeană.

Bogdan Pistol: Păi are şi el pe 12 mai. A băgat repede ca să nu piardă alegerile! Aoleu, reportofoanele sunt pornite!”

Dându-şi seama de gafă, cei doi politicieni au schimbat subiectul, însă porumbelul ieşise din gură. Uite cum gura păcătosului adevăr grăieşte, iar Bogdan Pistol a dat-o pe bune. Buican se grăbeşte să organizeze alegerile, asta pentru ca adversarii săi politici să nu mai aibă timp să se replieze şi să se trezească cu vreo candidatură incomodă. Pe Emilian Frâncu îl ţin ocupat treburile de la Primăria Râmnicului, dar şi de la organizaţia municipală, unde vor fi alegeri în data de 29 aprilie, asta ca să le stea friptura de miel şi ouăle roşii în gât unor liberali. Aşadar, singurul adversar puternic a fost anihilat, iar Cristian Buican îşi asigură postul de preşedinte al PNL pentru încă 4 ani, la alegerile din 2016, tot el făcând cărţile. Trăiască democraţia din PNL!

MAGDA POPESCU