Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CRISTIAN BUICAN: Schimbarea lui Cornoiu, o mascaradă! Renga alerga prin judeţ pentru a convinge primarii PNL să treacă la ALDE

Deputatul Cristian Buican, co-preşedintele PNL Vâlcea consideră o vestea bună schimbarea prefectului Dumitru Nicu Cornoiu, pe care l-a acuzat în mai multe rânduri de implicare politică şi incompetenţă, însă despre faptul că el a fost înlocuit cu Radu Renga, Buican comentează că este doar o rotire de cadre în interiorul alianţei Dragnea (PSD) – Tăriceanu (ALDE) – Oprea (UNPR).

Nici noul prefect, Radu Renga, nu este pe placul lui Cristian Buican, acesta reamintind că „tehnocratul” Renga alerga prin judeţ pentru a convinge primarii PNL să treacă la ALDE, după intrarea în vigoare a celebrei ordonanţe 55.

Cristian Buican face acuzaţii grave la adresa premierului Cioloş, despre care spune că este executantul alianţei PSD-ALDE-UNPR, înlocuind un simpatizant PSD cu unul de la ALDE.

„După ce am depus la Guvern două adrese prin care solicitam schimbarea domnului prefect Dumitru-Nicu Cornoiu pe motive de implicare politică şi incompetenţă, iată că astăzi, în şedinţa de guvern din data de 13.04.2016, ele au fost puse în practică, domnul Cornoiu fiind demis. Asta e vestea bună.

Din păcate, schimbarea prefectului de Vâlcea, nu este altceva decât dovada faptului că premierul Dacian Cioloş face rotaţia cadrelor în cadrul alianţei penalilor Dragnea (PSD) – Tăriceanu (ALDE) – Oprea (UNPR). Schimbarea domnului Dumitru Nicu-Cornoiu cu domnul Radu Renga, în fruntea Instituţiei Prefectului Judeţului Vâlcea, reprezintă schimbarea unui simpatizant PSD, dovedit incompetent şi implicat politic, cu unul dintre cei mai fideli oameni ai lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE. Vreau să vă reamintesc faptul că în toamna anului 2014, când a intrat în vigoare celebra Ordonanţă 55 prin care primarii îşi puteau schimba partidul, domnul Radu Renga alerga prin judeţ pentru a convinge primarii PNL să treacă la ALDE, şi atunci ca şi acum, sub mantia inspectorului guvernamental şi a tehnocraţiei. Toată lumea ştie că «lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba» şi tocmai de aceea doresc să iau poziţie faţă această mascaradă de înlocuire. În ceea ce mă priveşte, premierul Dacian Cioloş mi-a dovedit prin această mutare că nu este altceva decât executantul alianţei PSD-ALDE-UNPR, înlocuind un simpatizant PSD cu unul de la ALDE. De altfel, în ultima perioadă, am constatat că Guvernul Cioloş are grave abateri de la principiile pe care le-a enunţat la investirea din Parlament.

Aşa cum am făcut de fiecare dată, voi urmări cu atenţie prestaţia noului prefect şi nu voi ezita să sancţionez derapajele comportamentale şi implicarea politică a acestuia, atât public cât şi Guvernului.”, susţine deputatul Cristian Buican, prin intermediul unui comunicat de presă.