Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cristian Buican, Robespierre-ul politicii vâlcene

De ceva timp, preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, nu ratează nicio ocazie de a-şi arăta dezgustul sau nemulţumirea faţă de ceea ce nu-i convine. De această dată, sub tirul nemulţumirilor liderului PNL au intrat guvernul Ponta, preşedintele CJ, Ion Cîlea sau bietul Gheorghe Ciucă, un „decedat politic”, care a condus până nu demult Liga Aleşilor Locali a PNL. Discursul său a mers la inima primarilor PNL, însă şi ei ştiu că doar cu o floare nu se face primăvară. Retorica sa tăioasă şi uşor agresivă se potriveşte mai bine unui lider din Opoziţie, nicidecum unuia aflat la Putere, chiar dacă aceasta se împarte cu PSD. „Noi, liberalii, îi alegem pe cei mai buni şi dorim să facem bine comunităţilor pe care le conducem. Nu ştiu de ce decidenţii naţionali nu ne iau în seamă aşa cum ar trebui. Grupul aleşilor locali al PNL este cel mai mare grup din judeţul Vâlcea. PNL are 42 de primari, 10 consilieri judeţeni, 10 consilieri municipali şi aproape 300 de consilieri locali, mult mai mare decât grupul PSD, noi reprezentăm mult mai mulţi cetăţeni decât celelalte partide din Vâlcea” – susţine Buican.

Atac la Ciucă

„Vreau să fac o apreciere faţă de fosta conducere a Ligii Aleşilor Locali, putem să spunem lucrurile pe faţă. Sunt total nemulţumit de modul în care fosta conducere v-a reprezentat interesele atât în interiorul PNL, cât şi în exterior. Am speranţa că am venit aici cu toţii pentru a alege o conducere care să fie reprezentativă pentru aleşii locali din PNL. Liga Aleşilor Locali a PNL este, din punctul meu de vedere, un organism care trebuie să funcţioneze, este, în primul rând, un for de dezbatere. Ar trebui să reprezinte pentru conducerea administrativă a judeţului un izvor de idei, proiecte şi programe. Am speranţa că activitatea din această instituţie a partidului nu se va rezuma doar la această întâlnire, unde ne alegem conducerea şi la sporadice întâlniri de socializare pe te miri unde”.

Atac la guvernul Ponta: „Politica cu spatele la investiţii”

„Sunt câteva motive obiective, dar şi subiective care au împiedicat realizarea de câtre reprezentanţii noştri în administraţia publică locală a proiectelor de investiţii. Aş vrea să enumăr câteva şi vom dezvolta mai apoi acest subiect. Principalul motiv din punctul meu de vedere de nerealizare a proiectelor administrative este politica cu spatele la investiţii făcute în ultimul an de către guvernul Ponta. S-ar putea să o păţesc pentru această declaraţie, dar întotdeauna am venit în faţa dvs. şi v-am spus adevărul. Eu consider că în acest an guvernul USL a alocat prea puţine fonduri investiţiilor de toate felurile. Am pledat în toate forurile, dar şi în Parlament, în mod constant, pentru o politică liberală, îndreptată spre investiţii. Ştim cu toţii că numai investiţiile pot aduce dezvoltare, plus valoare, locuri de muncă, lucruri de care România suferă cel mai mult”.

Atac la Ion Cîlea: „Conducerea CJ Vâlcea priveşte îngust problematica judeţului”

„Lipsa posibilităţilor de a aduce la îndeplinire proiectele pe care vi le-aţi asumat în 2012 este dată şi de o conducere a Consiliului Judeţean Vâlcea, care priveşte îngust problematica judeţului, acţionează partinic şi nu este capabilă să asigure resursele necesare dezvoltării judeţului. Ştiţi cu toţii la ce mă refer şi sunt convins că veţi dezvolta acest subiect mult mai bine decât aş putea să o fac eu. Lipsa de comunicare, lipsa de coeziune şi unitate este un alt motiv pentru care o parte din proiectele din dvs. nu au putut fi implementate. O mai bună comunicare, e drept, am încercat să creăm canale de comunicare între conducerea PNL şi dvs. Nu cred că am reuşit nici măcar în proporţie de 50%, iar motivele sunt multiple de la om lipsă de organizare până la o lipsă de control. Vreau să găsim împreună căile prin care să comunicăm mai mult, mai bine şi mai eficient”.

Încălzirea pentru anul electoral 2014

„Anul 2014 va fi din punct de vedere politic un an foarte dificil pentru PNL pentru că o să dăm două examene importante. Alegerile europarlamentare, la care vom merge din nou pe siglă proprie, ne-am angajat să obţinem 25% la nivel naţional. La aceste alegeri, liberalii din Vâlcea ne vom baza pe imaginea dvs., pe realizările dvs. din ultimele mandate, pe capacitatea filialei noastre de a organiza o campanie şi nu în ultimul rând pe imaginea liderilor noştri. Aceste lucruri, care reprezentau un atu pentru noi nu mai sunt la acelaşi nivel. La aceste alegeri, cel mai mare şi cel mai bun grup administrativ grup al judeţului nu se prezintă în faţa electoratului cu toate atuurile. Nu am avut capacitatea pentru a demonstra cetăţenilor că suntem cei mai buni. La alegeri vom avea dificultăţi, vom avea deficit de imagine generală şi deficit de imagine personală. Mă refer atât la primari, cât şi la cei care reprezentăm cetăţenii în Parlament. Va fi greu să convingem oamenii să vină la vot, dezamăgiţi nu numai de noi, ci de întreaga clasă politică din ultimii 20 de ani, şi să voteze PNL. Sarcina noastră va fi şi mai grea, însă eu zic că dacă vom reuşi să convingem electoratul că măcar intenţiile noastre sunt cele mai bune, atunci viitorul nostru va fi unul asigurat. Alegerile prezidenţiale reprezintă un examen extrem de greu. Nu ştiu acum cum vom aborda acest examen. Singuri, în USL, alături de alţi parteneri politici, rămâne ca timpul să decidă. Sunt sigur că mă pot baza pe dvs. şi sunt sigur că împreună le vom promova cu bine”.