Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cristian Buican oferă soluţii europene pentru judeţul Vâlcea

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare din data de 25 mai 2014, a demonstrat, dacă mai era nevoie, că Partidul Naţional Liberal este singura forţă politică din România ce are o platformă-program ce se doreşte a fi direcţia de poziţionare a României în actuala conjunctură europeană. De asemenea, candidatul PNL Vâlcea pentru alegerile europarlamentare, domnul Victor Giosan, este singurul candidat vâlcean ce a propus soluţii cu finanţare europeană pentru dezvoltarea judeţului Vâlcea. „Manifestul PNL pentru Parlamentul European – Prosperitate Naţiune Libertate”, aşa cum este denumită platforma-program susţinută de candidaţii PNL pentru Parlamentul European este singurul program pe care un partid politic din România îl prezintă şi susţine în faţa cetăţenilor, ceea ce demonstrează seriozitatea şi profesionalismul candidaţilor PNL. În acelaşi sens, propunerile susţinute de Victor Giosan pentru dezvoltarea judeţului Vâlcea reprezintă dovada faptului că filiala Vâlcea a Partidul Naţional Liberal este singura forţă politică din judeţ care susţine pentru Parlamentul European un vâlcean cinstit, pregătit, profesionist şi cu viziune.

Una dintre cele mai elocvente propuneri concrete din „Manifestul PNL pentru Parlamentul European – Prosperitate Naţiune Libertate”, ce trebuie susţinută la Bruxelles de către reprezentanţii României este aceea ca ţara noastră să devină un lider european al producţiei de drone, în contextul dezbaterilor şi discuţiilor din cadrul Comisiei Europene vis-a-vis de necesitatea unei politici de apărare comune la nivelul Uniunii Europene. Această propunere a candidaţilor PNL pentru Parlamentul European de a transforma România în lider european al producţiei de înalte tehnologii şi în special de drone militare, ar avea un efect de antrenare economică din partea unor importanţi producători mondiali din industria de apărare.

Dezbaterile legate de importanţa alegerilor europarlamentare au generat soluţii europene de dezvoltare, candidatul PNL Vâlcea pentru Parlamentul European, domnul Victor Giosan venind cu o propunere concretă: realizarea unui pol de cercetare dezvoltare de nivel naţional/european în jurul Institutului de Criogenie şi Separări Izotopice. În condiţiile în care în exerciţiul bugetar 2014 – 2020 se pune un accent deosebit pe dezvoltarea durabilă care este generată de cercetarea fundamentală sau aplicativă, judeţul Vâlcea şi Râmnicu-Vâlcea au o mare oportunitate prin existenţa ICSI în contextul Strategiei Europa 2020.

„Atât la nivel naţional cât mai ales la nivel judeţean am demonstrat că suntem singurul partid politic ce venim cu soluţii concrete de dezvoltare, în contextul european, aşa cum este normal şi firesc. Din păcate, cei de la PSD, adversarii noştri politici, nu doresc o dezbatere reală pe un program european cu măsuri concrete. Nici la nivel naţional şi nici la nivel judeţean. În afară să folosească fondurile guvernamentale şi judeţene pentru a cumpăra voturile, ei nu au nicio idee de dezvoltare a judeţului sau a ţării care să aibă implicaţii europene” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.